Ingezonden persbericht


Compuware OptimalJ versnelt J2EE ontwikkeling en -integratie en breidt ondersteuning voor OMG's Model Driven Architecture uit

OptimalJ 2.2 drukt ontwikkelingskosten en vereenvoudigt integratie in Webservices, CORBA-, CICS COBOL- en bestaande Java-toepassingen

Amsterdam -- 31 maart 2003 -- Compuware Corporation (NASDAQ: CPWR) heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van Compuware OptimalJ 2.2. Een omgeving voor de ontwikkeling van bedrijfstoepassingen voor organisaties die werken met J2EE-standaarden en OMG's (Object Management Group's) MDA (Model Driven Architecture) om de toepassingsontwikkeling te versnellen. De OptimalJ 2.2-uitbreidingen bieden organisaties een concurrentievoordeel bij de ontwikkeling, de integratie en het onderhoud van toepassingen. Ze vereenvoudigen tegelijkertijd de integratie van een brede waaier van technologieën zoals CORBA-, Java- en CICS COBOL-toepassingen en Webservices.

OptimalJ 2.2 biedt organisaties die werken met J2EE een manier om de ontwikkeling, de integratie en het onderhoud van hun toepassingen te versnellen, omdat het de MDA volledig implementeert door gebruik te maken van patronen om businessmodellen automatisch om te zetten in operationele toepassingen. Dankzij de volledige implementatie van MDA is OptimalJ een tool die het succes van de businessstrategie garandeert en organisaties de mogelijkheid biedt om snel te reageren op veranderingen, de doeltreffendheid van de ontwikkelingen te verbeteren en de onderhoudskosten aanzienlijk te drukken. "Nu initiatieven zoals MDA steeds populairder worden binnen grote ondernemingen, en vooral binnen bedrijven die over een formele architectuur beschikken, neemt het gebruik van MDA-verwante tools veel sneller toe", aldus John Meyer, Senior Industry Analyst, Application Development, Giga Information Group. "Bedrijven die hun toekomstige concurrentiekracht in stand willen houden of willen vergroten, moeten starten met de evaluatie, planning en migratie van ontwikkelingspersoneel naar deze doeltreffendere ontwikkelingsvormen." Ontwerpers en ontwikkelaars kunnen aan de hand van OptimalJ een Webservice creëren door gewoon een gegenereerde Session Bean te verheven tot een Webservice. Als resultaat hiervan zal OptimalJ automatisch een WSDL-bestand (Web Service Definition Language) aanmaken dat andere toepassingen kunnen gebruiken om de nieuwe Webservice op te roepen.

Voor bestaande Webservices genereert OptimalJ automatisch de Session Bean-code die vereist is om de externe Webservice op te roepen, op basis van het geïmporteerde WSDL-bestand. Organisaties die een Webservices-strategie volgen kunnen dankzij OptimalJ sneller en goedkoper genieten van de voordelen die Webservices bieden. OptimalJ 2.2 biedt ook ondersteuning voor Borland's JBuilder IDE (Integrated Development Environment), bovenop de NetBeans IDE. Als resultaat hiervan kunnen de bedrijven optimaal voortbouwen op hun bestaande JBuilder-investeringen, terwijl ze tegelijkertijd de kracht van OptimalJ genieten. Bovendien ondersteunt OptimalJ alle toonaangevende toepassingenservers, databases en modelleertools, zodat bestaande technologie-investeringen maximaal gevrijwaard blijven.

De eenvoudige integratie van nieuwe technologieversies is een belangrijke kostenfactor voor organisaties die hun toepassingen willen upgraden. OptimalJ reikt een flexibele patroonarchitectuur aan, waardoor de kosten voor de upgrade naar nieuwe technologieën aanzienlijk gedrukt worden. Als deze architectuur gebruikt wordt in OptimalJ 2.2 vereist de upgrade van een toepassing van EJB 1.1 naar EJB 2.0 enkel de installatie van het EJB 2.0-patroon. "OptimalJ 2.2 bevat belangrijke nieuwe functies om de dringendste IT-uitdagingen aan te gaan waarmee organisaties in het huidige economische klimaat geconfronteerd worden", aldus Edwin Schumacher, Director of Product Management voor Compuware OptimalJ. "Bedrijven willen hun bestaande investeringen vrijwaren door die technologieën gemakkelijk, snel en goedkoop te integreren."

OptimalJ 2.2 introduceert een aantal capaciteiten voor toepassingsintegratie - met inbegrip van Webservices om deze integratie te realiseren - en biedt ook ondersteuning voor de JBuilder IDE.


***

Compuware OptimalJ
Compuware OptimalJ is een applicatie ontwikkelingsomgeving voor Global 2000 bedrijven die J2EE standaarden en Model Driven Architecture (MDA) gebruiken, zoals bepaald door de Object Management Group (OMG), om zo de ontwikkeling, integratie en het onderhoud van applicaties te versnellen en daaruit competitief voordeel te halen. OptimalJ gebruikt patronen die automatisch bedrijfsmodellen vertaalt in werkbare applicaties door de integrale implementatie van de MDA van OMG. OptimalJ laat bedrijven toe snel te reageren op veranderingen, de efficiëntie van de ontwikkeling te verbeteren en de onderhoudskosten te beperken.

Over Compuware Corporation

Contactinformatie Compuware (voor meer informatie, niet ter publicatie) Compuware BV
Rolf Visser / Marketing Coordinator
Hoogoorddreef 5
1101 BA Amsterdam
rolf.visser@nl.compuware.com
Tel: 020 311 88 00
Mob: 06 250 101 00
Internet : www.compuware.nl