Persbericht

Econosto stelt voor de converteerbare achtergestelde obligatielening te verlengen tot juni 2010

Capelle a/d IJssel, 31 maart 2003 - Koninklijke Econosto N.V. ("Econosto"), stelt voor de 5,5% converteerbare achtergestelde obligatielening ("de obligatielening") van EUR 27.211.371 te verlengen tot juni 2010. In eerdere persberichten kondigde Econosto al aan niet in staat te zijn om op 5 juni 2003 de obligatielening af te lossen. Econosto heeft hierover met verschillende financiële partijen gesprekken gevoerd. Na intensief onderzoek naar mogelijke oplossingen heeft Econosto geconcludeerd dat het verlengen van de obligatielening tot 5 juni 2010 de meest reële en meest evenwichtige oplossing is voor Econosto en al haar stakeholders. Econosto zal dit voorstel, na nadere toelichting en beantwoording van eventuele vragen, in stemming doen brengen tijdens een eerste obligatiehoudersvergadering, te houden op 17 april 2003. Op of rond 29 april 2003 vindt zonodig een tweede obligatiehoudersvergadering plaats. Econosto geeft op dit moment uitvoering aan een herstructureringsplan dat de onderneming weer financieel gezond moet maken. Aanvaarding van het voorstel is een essentiële voorwaarde voor een succesvolle uitvoering van het herstructureringsplan. Om die reden meent Econosto dat het voorstel in het belang is van haar obligatiehouders, aandeelhouders, werknemers en andere stakeholders.

Op 28 november 2002 maakte Econosto bekend dat zij het onwaarschijnlijk achtte dat de obligatielening ad EUR 27.211.371 tegen de thans geldende voorwaarden op 5 juni a.s. afgelost zou kunnen worden en dat zij met verschillende financiële partijen gesprekken voerde om hiervoor een oplossing te vinden.

Onder de huidige omstandigheden staat vast dat Econosto niet in staat is om de obligatielening op 5 juni a.s. af te lossen tegen de bestaande voorwaarden van de trustakte d.d. 4 juni 1996.

De gesprekken met bovenbedoelde financiële partijen zijn inmiddels afgerond. Hieruit heeft Econosto moeten concluderen dat het verlengen van de obligatielening de meest reële en meest evenwichtige optie is voor Econosto en al haar stakeholders. Een en ander zal in de hierna te noemen obligatiehoudersvergadering nader worden toegelicht.

Econosto stelt voor om de obligatielening op 5 juni 2010 af te lossen. Dit betekent dat de lening nog 7 jaar doorloopt. Het jaarlijkse rentepercentage van 5,5% blijft gelijk evenals de overige voorwaarden. Onderdeel van het voorstel is tevens dat Econosto de mogelijkheid heeft om vóór 5 juni 2010 de obligatielening in tranches af te lossen op de volgende wijze: vanaf 5 juni 2007 vier aflossingen van ieder 25%, of vanaf 5 juni 2008 drie aflossingen van ieder 33?%, of vanaf 5 juni 2009 twee aflossingen van ieder 50% van de nominale waarde van de obligatielening.

Voor het uitstellen van de aflossingsverplichting tot 5 juni 2010 en het creëren van de vroegtijdige aflossingsmogelijkheid in tranches, is nodig een besluit van de obligatiehoudersvergadering strekkende tot wijziging van de trustakte. Econosto heeft daarom N.V. Algemeen Nederlands Trustkantoor ANT, in haar hoedanigheid van trustee onder de obligatielening, verzocht om voor 17 april 2003 een obligatiehoudersvergadering uit te schrijven. In deze vergadering zal Econosto het voorstel ter stemming doen brengen.

De trustee heeft heden de obligatiehoudersvergadering bijeengeroepen overeenkomstig de oproepingsvereisten in de trustakte.

Voor het geval tijdens deze obligatiehoudersvergadering het vereiste quorum (2/3 van de nominale waarde van de obligatieschuld) niet aanwezig is, zal Econosto de trustee verzoeken een tweede obligatiehoudersvergadering bijeen te roepen. Voor besluitvorming tijdens deze vergadering geldt geen quorum. De tweede obligatiehoudersvergadering is voorlopig gepland op of omstreeks 29 april 2003.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer ing. J.F.A.M. (Frank) van Os Lid Raad van Bestuur, tel.: 010-2841280