Ingezonden persbericht


Heythuysen, Wemeldinge, 28 maart 2003

Agerland heeft de intentie om de activiteiten in Zeeland over te dragen aan CZAV.

De coöperatieve bedrijven Agerland en CZAV hebben als gevolg van een studie naar samenwerking het voornemen de Zeeuwse activiteiten van Agerland door CZAV voort te laten zetten. Hiermee is mogelijk een eerste stap gezet in de richting van verdere optimalisering van samenwerking op diverse terreinen. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen, zaai- & pootgoed, meststoffen en de inname van inlandse granen.

De intentie is met ingang van 1 mei 2003 de panden te Axel, Oostburg, Kuitaart en s'Heerenhoek over te dragen van Agerland naar CZAV. Vanaf dat moment zullen de activiteiten van Agerland in Zeeland worden overgenomen door, en geïntegreerd met die van CZAV. De 7 medewerkers van Agerland in Zeeland treden in dienst bij CZAV.

De mengvoer activiteiten van Cehave Landbouwbelang Voeders in Zeeland blijven onveranderd. CZAV heeft haar activiteiten sterk geconcentreerd in Zuidwest-Nederland, terwijl Agerland in zowel Limburg, Brabant als Zeeland actief is. Een bundeling van de activiteiten in Zeeland maakt dat zowel mensen, middelen als locaties nog efficiënter kunnen worden ingezet.

Profiel Agerland:
Agerland is een dochter onderneming van de coöperatie Cehave Landbouwbelang in Veghel. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heythuysen. Er zijn ca 170 medewerkers in dienst. Zij richt zich met name op de handel en voorlichting in meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen zaai- en pootgoed en de inname van granen. Agerland heeft een omzet van ca E 80 miljoen.
Naast de drie distributie centra, Roermond, Veghel en Hazeldonk exploiteert Agerland verspreid over het werkgebied 13 Agrarische centra.

Profiel CZAV
De coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A., te Wemeldinge is een belangrijke leverancier van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, zaai- en pootgoed veevoeders, en aardolieproducten voor de akkerbouw, fruitteelt en veehouderij. Daarnaast is CZAV actief in de inname van granen, zaden en peulvruchten. Het werkgebied omvat Zuidwest- Nederland. CZAV heeft 3000 leden en een geconsolideerde omzet van E 180 miljoen. CZAV heeft een dochteronderneming die zich richt op de detailhandel met de formules Agrimarkt en Agriland. In totaal werken er ruim 300 volledige arbeidskrachten.

Voor nadere informatie:
Directeur Agerland, V.M.A. Roelofs, telnr: 0475-498080. Mobiel 06-50290001

Directeur CZAV, A.W. Bierens, 0113-629000. Mobiel 06-53351045

---- --