Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (31/03)

Bergen op Zoom maandag 31 maart 2003

Controle autogordels

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN: Maandagmorgen heeft politie team Halsteren / Bergen op Zoom Noord een controle gehouden op het dragen van autogordels. De controle is gehouden op meerdere locaties in Halsteren en Bergen op Zoom. In totaal zijn ongeveer 150 personenauto`s gecontroleerd. Tien bestuurders bleken geen autogordel te dragen en hebben een bekeuring gekregen.

Inbraak en poging brandstichting caravan

HOOGERHEIDE: Een 62-jarige inwoner uit Werkendam heeft zondag aangifte gedaan van inbraak in zijn stacaravan. De caravan stond gestald op een camping aan de Groene Papegaai. Er is ook getracht brand te stichten in de caravan. Uit de caravan zijn vier schermerlampen, een elektrische kachel, sterk alcoholische drank en 4 paar schoenen gestolen. Uit de berging van de man is elektrische apparatuur gestolen. De dader is binnengekomen door het verbreken van een raam.

Verkeerscontrole

OSSENDRECHT: Politieagenten van het politieteam Woensdrecht hebben zaterdag een controle uitgevoerd op aanhangwagens. In totaal zijn 50 aanhangwagens gecontroleerd. De controle vond plaats nabij de milieustraat aan de Noordstraat. Van de vijftig gecontroleerde aanhangwagens bleken er twaalf niet in orde te zijn.

Aanhouding na bedreiging

HOOGERHEIDE: De politie heeft maandagmiddag in de Raadhuisstraat in een 33-jarige man uit Woensdrecht aangehouden. De man had kort daarvoor een 23-jarige plaatsgenoot geld afhandig gemaakt, dat hij net had gepind bij de bank. Het slachtoffer was door de man aan zijn kleding vastgepakt, waardoor zijn kleding kapotscheurde. Door een getuige werd de politie gewaarschuwd. Nadat de verdachte door de politie was medegedeeld dat hij was aangehouden en mee moest naar het politiebureau, begon deze zich flink te verzetten. Uiteindelijk gelukte het 4 politieagenten de man te boeien en over te brengen naar het politiebureau. De verdachte is inverzekering gesteld.

Binnenbrand Huijbergen

HUIJBERGEN: Maandagmiddag heeft er een korte brand gewoed in een woning aan het Handekenskruid. De brand ontstond door kortsluiting in een waterkoker. De brandweer kon na enkele minuten blussen het sein brandmeester geven. De schade is in de woning aanzienlijk.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: Zaterdag vroeg in de avond heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Radarstraat. Men heeft het pand betreden via het balkon, door eerst op het balkon van de onderburen te klimmen. De balkondeur is vernield en de flat doorzocht. De bewoonster heeft aangifte gedaan van diefstal van een antenneschotel.

Diefstal van een auto

SINT WILLEBRORD: Maandag is aangifte gedaan van diefstal van een personenauto. Deze is afgelopen weekend van de Singelstraat gestolen. Het betreft een rode Opel Corsa met het kenteken: XJ-58-YB.

Diefstal vanaf het RK kerkhof

SINT WILLEBRORD: Maandag is aangifte gedaan diefstal van waaklampjes vanaf diverse graven op het Rooms Katholieke-kerkhof in de Pastoor Bastiaansensingel.
De waaklampjes zijn voorzien van een zonnecel waarom het kennelijk te doen is.
De lampen kosten ongeveer 800 euro en een zonnecel ongeveer 140 euro. De politie vermoedt dat er mogelijk 12 gedupeerden zijn, waarvan er zich tot nu toe 4 hebben gemeld. De politie neemt deze zaak hoog op. Alle informatie is welkom, tel 0900-8844.

Snelheidscontrole

SPRUNDEL/RUCPHEN/SINT WILLEBRORD: Maandagmiddag is door politie team Rucphen op verschillende locaties een snelheidscontrole gehouden. Met gebruik van de lasergun zijn in de St. Jansstraat, de Noorderstraat in Sprundel en de Sprundelseweg in Rucphen 90 auto`s gecontroleerd. Hier is geen enkele snelheidsovertreding geconstateerd. Wel zijn 2 bromfietsers zonder helm bekeurd. Op de Gebrande Hoefstraat in Rucphen zijn ongeveer 75 voertuigen gecontroleerd. Een bromfietser is hier bekeurd daar hij een snelheid van 88 km/uur door de laser raasde, zonder helm reed en zijn bromfiets bovendien niet bleek te zijn verzekerd. Deze bromfiets werd inbewaring genomen tot het voertuig verzekerd is. Er zijn in totaal 3 bromfietsers en 5 automobilisten bekeurd voor overschrijding van de maximaal toegestane snelheid, de snelste bromfietser reed 88 km/uur, waar 40 km/u is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bij de auto`s was 110 km / uur waar 80 km/u is toegestaan.

Bron: Henk Snepvangers