Dienstenbond CNV

Uitslag stemming CAO Delta Lloyd
31-03-2003

Hierbij informeren u wij over de uitslag van de stemming over de eerste concern-CAO van Delta Lloyd N.V.

Zoals in de ledenvergaderingen aangekondigd hebben wij de uitslag opgesplitst in vier groepen, zodat inzichtelijk is hoe de medewerkers vallen onder de vier verschillende bedrijfstak-CAOs hebben ingestemd. De uitslag is als volgt:

* CAO voor het Verzekeringsbedrijf Binnendienst unaniem (100% van de uitgebrachte stemmen) voor
* CAO voor het Vezekeringsbedrijf Buitendienst unaniem voor

* CAO Zorgverzekeraars
unaniem voor

* Algemene Banken CAO
unaniem tegen

Uit deze uitslag hebben wij de volgende conclusies getrokken: de CNV Dienstenbond is bereid haar handtekening te zetten onder de eerste Delta Lloyd CAO, met een uitzondering voor de medewerkers van Delta Lloyd Bank. Een uitslag die bij ons gemengde gevoelens oproept. Uiteraard zijn wij zeer verheugd over het feit dat u concernbreed heeft aangegeven tevreden te zijn met de uitkomsten van het werk dat wij de afgelopen twee jaar voor u hebben verricht. Teleurgesteld zijn wij over het feit dat wij voor de medewerkers van Delta Lloyd Bank geen beter resultaat hebben kunnen bereiken, waar een meerderheid zich in kan vinden. Uit de stemmingsuitslag volgt dat zij onder de werkingssfeer van de Algemene Banken CAO dienen te blijven vallen. Deze conclusie hebben wij aan uw werkgever overgebracht. Indien deze conclusie voor uw werkgever aanleiding mocht zijn om met ons de gesprekken daarover te hervatten, zijn wij daartoe bereid. Uiteraard houden wij de medewerkers van Delta Lloyd Bank van eventuele ontwikkelingen op de hoogte.

Zoals bekend zal de CAO na ondertekening per 1 januari 2003 van kracht worden. Met deze stemmingsuitslag is het werk niet afgerond. De komende tijd zullen er ongetwijfeld zaken op de tafel van CAO-partijen belanden, die voortvloeien uit de implementatie van de nieuwe regelgeving. Daarbij zijn wij natuurlijk zeer geĂŻnteresseerd in uw praktijkervaring. Wij gaan er vanuit dat u ons van uw ervaringen op de hoogte zult houden.

Vragen
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, tel (010)2651111.