Dienstenbond CNV

Stand van zaken binnen Laurus
31-03-2003

Hierbij praten wij u bij over de ontwikkelingen binnen Laurus. Op donderdag 27 maart jongstleden heeft CNV Dienstenbond weer overleg gevoerd met de werkgever over vele onderwerpen.

Algemeen
De heer Bruijniks heeft de cijfers over 2002 aan ons toegelicht en tevens hebben wij besproken wat voor de komende tijd de belangrijkste zaken zijn.
De werkgever heeft aangegeven dat de financiële positie van Laurus iets verbeterd is ten opzichte van 2002, maar nog lang niet de juiste is. Om die reden zijn de nodige bezuinigingsoperaties te verwachten. De algemene kosten binnen Laurus zijn hoger dan bij de concurrentie en dat zal volgens de werkgever aangepakt gaan worden. CNV Dienstenbond hecht aan een verantwoorde aanpak en goede communicatie. Onder andere wordt nu een algemene vacaturestop afgekondigd, tenzij er op cruciale plaatsen toch een vervanger moet komen. Super De Boer draait goed, Edah doet het nog beter, maar bij Konmar worden nog verliezen gemaakt.

Konmar
Inmiddels is de pilot, waarbij 6 Konmars zijn omgebouwd naar Edah en Super De Boer, in volle gang. In mei 2003 volgt de evaluatie. CNV Dienstenbond maakt zich grote zorgen over de uiteindelijke sociale effecten indien de overige Konmar supermarkten omgebouwd gaan worden. Om die reden hebben wij aangedrongen op het overeenkomen van een Sociaal Plan. Dit zal de komende twee maanden verder uitgewerkt gaan worden. Wij houden u op de hoogte!!
Laurus gaat voor deze operatie ook een databestand inrichten. Dit bestand wordt door P&O Konmar bemenst en hier worden ook alle vacatures binnen Laurus aangemeld. Werknemers zullen zoveel mogelijk herplaatst gaan worden bij andere filialen.
CNV Dienstenbond heeft aangedrongen op een planmatige aanpak en goede communicatie naar alle werknemers.

CAO Hoofdkantoren
Met de werkgever zijn wij tevens in gesprek over een nieuwe CAO voor de werknemers op de hoofdkantoren. De algemene CAO Supermarkten (VGL) zal als basis gaan dienen, ook voor de kantoren. De CAO Hoofdkantoren wordt dus een aanvullende CAO, waarin de nodige zaken geregeld zullen worden, die nu al binnen Laurus van toepassing zijn. CNV Dienstenbond heeft in overleg met de kaderleden een lijst van onderwerpen opgesteld die ook opgenomen moeten worden in deze CAO. Bij het volgende overleg zal een eerste concept beschikbaar zijn.

Nieuwe leden
CNV Dienstenbond hecht aan een duurzaam sociaal beleid binnen Laurus. Dat is onze inzet. Wij zijn actief binnen Laurus voor al het personeel. Toch zijn veel collegas nog geen lid. Wellicht dat u uw collega kunt informeren, maar het is veel beter indien uw collega ook lid wordt van CNV Dienstenbond.
Word nu lid!

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Leloux, tel (023)5651052.