Gemeente Heeze-Leende


Vervolgbijeenkomsten Verkeer en ontwikkelingen centrum Heeze

Vervolgbijeenkomsten Verkeer en ontwikkelingen centrum Heeze Met de informatieavonden op 26 en 27 maart 2003 is de aftrap gegeven voor:
- Belangrijke keuzes op het gebied van verkeer in de gemeente;
- Ontwikkelingen in het centrum van Heeze.

Tijdens deze informatieavonden heeft de gemeente u vooral willen informeren over de resultaten van de verkeer- en parkeerstudie, over de mogelijke oplossingen aangaande het verkeer en over de ontwikkelingen in het centrum van Heeze zoals het multifunctionele centrum, herontwikkeling van dn Toversnest, de herinrichting van het plein voor het gemeentehuis en de directe omgeving en de gemeentewerf.

Vanaf nu willen we graag met u in overleg om alle ideeën, mogelijkheden en onmogelijkheden op een rij te kunnen zetten. De plannen staan dan ook nog niet vast, u kunt hierin een belangrijke bijdrage leveren. Uiteindelijk zal de gemeenteraad dan de definitieve keuzes moeten maken.

We nodigen u dan ook van harte uit voor een aantal werkbijeenkomsten waarin we met elkaar concreet over de plannen kunnen spreken. Die avonden vinden plaats in het gemeentehuis.
Om op een effectieve wijze met elkaar in overleg te kunnen gaan, willen we de avonden organiseren voor verschillende groepen. Voor iedere groep vinden er twee werkbijeenkomsten plaats.

1. Tijdens de eerste avond kunt u uw ideeën inbrengen. We gaan met elkaar rond de tafel en wisselen ideeën, gedachten en meningen uit. 2. Tijdens de tweede avond zal door de gemeente, het college van burgemeester en wethouders worden verteld op welke wijze alle ideeën zijn vertaald. Tijdens deze avond kunt u dan uiteraard weer uw reactie geven.

Wij nodigen u uit voor de volgende avonden:
1. Bewoners en belanghebbenden Jan Deckersstraat en Kapelstraat op 7 april en 19 mei 2003;
2. Bewoners en belanghebbenden Emmerikstraat, t Kruis en Oudenmolen op 9 april en 20 mei 2003;
3. Iedereen uit de gemeente die wil meedenken over de ontwikkelingen in het centrum van Heeze op 10 april en 21 mei 2003; 4. Bewoners en belanghebbenden uit Leende op 17 april en 22 mei 2003.

Aangezien er op dit moment een stedenbouwkundig plan in ontwikkeling is voor Sterksel, is het organiseren van een avond voor de inwoners van Sterksel nog te vroeg. Zodra de plannen duidelijk in kaart zijn gebracht, zullen we ook met de inwoners van Sterksel in gesprek gaan. Inwoners van Sterksel zijn uiteraard van harte welkom op 10 april en 21 mei. Alle avonden beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in het gemeentehuis te Heeze.
Tussentijds (op 7 mei 2003) praat het college van burgemeester en wethouders met de gemeenteraad over de stand van zaken op dat moment. De raad zal zich op 30 juni 2003 gaan uitspreken over alle zaken die tot dan zijn gepasseerd. Vanzelfsprekend volgt er daarna weer een uitgebreid communicatietraject over de gemaakte keuzes, de achterliggende gedachte van deze keuzes en de concrete stappen die worden ondernomen. Daarover hoort u meer in juli 2003.