O2


O2 kiest voor kwaliteitsbewaking GPRS-diensten

Kwaliteitsniveau voor spraak en data voor de klant centraal Amsterdam, 31 maart 2003â Vanaf april 2003 laat O2 metingen van haar netwerk verrichten gericht op de GSM-spraakkwaliteit én de GPRS-datakwaliteit. De metingen worden uitgevoerd door Imtech Telecom Mobile Networks.

O2 heeft ervoor gekozen, als eerste mobiele operator in Nederland, om zowel de GSM-spraakdiensten als de GPRS-diensten in de metingen op te nemen en te laten benchmarken. De groeiende belangstelling van klanten voor GPRS en mobiele data is aanleiding voor O2 om, door middel van de metingen, de hoge kwaliteit van haar GSM en GPRS netwerk te waarborgen.

Het gebruik van mobiele data is de afgelopen jaren flink toegenomen. Inmiddels komt 16% van de omzet (meting per december 2002) voort uit mobiele data. Door de meetrapportage van Imtech krijgt O2 een goed overzicht van de kwaliteit van de informatie-uitwisseling op haar netwerk op verschillende locaties in Nederland. Met dit grootschalige meetproject houdt O2 een vinger aan de pols om de dienstverlening aan haar klanten voor zowel spraak- als datadiensten op het gewenste hoge niveau te houden.

Vanaf 1 april rijden drie opvallende meetauto's door Nederland om het netwerk van O2 te analyseren en op die manier het serviceniveau voor de klanten van O2 op hoog peil te houden. Acht uur per dag, vijf dagen per week wordt door en naar de vijf meettelefoons in de auto's gebeld. De auto's zijn uitgerust met 7 antennes en voorzien van opvallende stickers, waardoor ze zeker in het oog springen op de Nederlandse wegen.

Over Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met circa 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ongeveer 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg en Nederland en is tevens actief in Engeland en Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Over O2
O2 reikt zijn klanten mobiele communicatiediensten aan die hun dagelijks leven verrijken. In elke situatie, op elke plaats en elk moment. Dat doet O2 door innovatief aan de slag te gaan met een scala aan mobiele technologieën, zoals gsm, sms, wap, gprs en straks umts. Met maar één doel: het aanbieden van heldere diensten die nú voor de klant relevant zijn â of het nu gaat om een consument of een zakelijke gebruiker. Want het gemak en het plezier van de persoonlijke mobiele ervaring staan bij O2 voorop. Niet voor niets heeft O2 het vizier gericht op mobiele data. O2 is met 14.000 medewerkers ongeveer 17,75 miljoen klanten van dienst. In Nederland heeft O2 bijna 1,3 miljoen klanten. O2 is ook actief in Groot-Brittannië, Duitsland, Ierland en het Isle of Man. De financiële wereld kent O2 als mmO2 plc, met beursnoteringen in Londen en New York.