Gemeente Annapaulowna

31-3-2003
College Anna Paulowna gaat in gesprek met inwoners

Anna Paulowna, 31 maart 2003. Burgemeester en wethouders van de gemeente Anna Paulowna gaan in april en mei op bezoek bij de kernen van de gemeente. Op vier avonden wil het college met de inwoners van de gemeente van gedachten wisselen over belangrijke, actuele onderwerpen. Daarnaast kunnen de inwoners zelf onderwerpen naar voren brengen. De bijeenkomsten worden gehouden op 10 april in het Wapen van Holland in Anna Paulowna, op 15 april in De Brug in Van Ewijcksluis, op 22 april in het Wapen van Wieringerwaard in Wieringerwaard en op 15 mei in Bloemenlust in Breezand.

De komende jaren moet het gemeentebestuur belangrijke besluiten nemen over de meest uiteenlopende onderwerpen. In Breezand speelt de wens van de provincie om een nat bedrijventerrein aan te leggen. In de kern Anna Paulowna is de ontwikkeling van Hollands Bloementuin een discussiepunt. In Wieringerwaard speelt de achteruitgang van de voorzieningen en in Van Ewijcksluis wellicht de toenemende verkeersdrukte. De gemeente staat er financieel niet al te goed voor. Daarom moeten raad en college besluiten nemen over bezuinigingen. Tijdens de bijeenkomsten in het kader van de Toekomstvisie 2015 leverden de inwoners een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van het beleid. Daarom willen college en raad luisteren naar de ideeën en opmerkingen van de inwoners en hen betrekken bij de besluitvorming.

Naast de onderwerpen die op de agenda staan, kunnen de inwoners zelf ook onderwerpen aandragen. Het moet dan wel gaan om onderwerpen van enig belang.

Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. Voor koffie en koek wordt gezorgd.