Gemeente Aalten


31/03/2003

Onderzoek naar het ondernemersklimaat in Aalten

Als ondernemer heeft u regelmatig te maken met de gemeente. Of het nu gaat om het aanvragen van een bouwvergunning, een herziening van uw milieuvergunning, informatieverstrekking over bedrijfsvestigingen of om de infrastructuur in de nabijheid van uw bedrijfsvestiging: de dienstverlening van de gemeente kruist regelmatig uw pad. Uw mening over de kwaliteit van deze dienstverlening geeft een beeld van het ondernemersklimaat in onze gemeente. En van een goed ondernemersklimaat profiteert zowel u als ondernemer als wij als gemeente. Het regelmatig meten van de kwaliteit van deze dienstverlening zorgt er voor dat wij als gemeente scherp blijven op zaken die beter kunnen.

De Regio Achterhoek (het samenwerkingsverband van de gemeenten in de Achterhoek) heeft daarom samen met de Kamer van Koophandel besloten dit jaar opnieuw een onderzoek te doen naar het gemeentelijk dienstverleningsklimaat. Dit onderzoek betreft een vervolg op het onderzoek zoals dat gehouden is in 2000. Voor dit onderzoek zullen een groot aantal ondernemers in onze gemeente benaderd worden om hun mening te geven over de kwaliteit van de dienstverlening door de gemeente waarin zij gevestigd zijn. Daarbij gaat het om items als bereikbaarheid en deskundigheid van de medewerkers van de gemeente, de snelheid van behandeling van verzoeken, de duidelijkheid van gemeentelijke regelgeving en informatie, de aanwezige parkeergelegenheid of de bereikbaarheid in het algemeen.

Wij, als gemeente, vinden het van belang uw mening over deze onderwerpen te horen. Daarom het verzoek om, als u benaderd wordt, mee te doen aan dit onderzoek. Dit alles om u in de toekomst (nog) beter van dienst te kunnen zijn.