Essent


31-3-2003

Essent Netwerk Noord bouwt nieuw kantoor

Met de plaatsing van het bouwbord is vandaag een start gemaakt met de bouw van een nieuw kantoor voor de regio Noord van Essent Netwerk Noord op het Bedrijvenpark Rengers te Kolham.

De bouw vindt plaats in opdracht van Essent en wordt uitgevoerd door Koopmans Bouwgroep uit Enschede. In maart 2004 zijn de bouw en inrichting klaar en gaan 100 medewerkers van Uitvoering Regio Noord naar hun nieuwe werkplek verhuizen. Momenteel vinden de uitvoerende werkzaamheden van de afdeling Uitvoering voor de provincie Groningen plaats vanuit een tijdelijk gehuurd pand in Sappemeer en de werkvoorbereiding werkt vanuit het hoofdkantoor te Groningen. Huisvesting in één pand van alle medewerkers van regio Noord biedt synergievoordelen, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden.

Bedrijvenpark Rengers, een gezamenlijk project van de gemeenten Groningen, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren, bevindt zich aan de A7, nabij Hoogezand-Sappemeer, tien minuten van de stad Groningen. Het ontwerp van het gebouw is van de hand van architect M. Klausen te Groningen. De totale bouwkosten van het kantoor inclusief werkplaatsen en magazijn bedragen ruim 5 miljoen euro. Het gebouw geeft een belangrijke impuls aan de verdere (kantoor)ontwikkelingen van het Bedrijvenpark Rengers. In de toekomst is het Essent-pand een opvallend herkenningspunt vanaf de A7.

De afdeling Uitvoering van Essent Netwerk Noord verricht o.a. de aanleg- en onderhoudswerkzaamheden aan het gas- en elektriciteitsnet. Deze werkzaamheden vinden plaats vanuit vier regio?s. Het hoofdkantoor van Essent Netwerk Noord zit in Groningen.