Ingezonden persbericht

Persbericht

Imtech test mobiele netwerk O2

's-Hertogenbosch, 31 maart 2003 - De business unit Mobile Networks van Imtech Telecom, deel uitmakend van de Europese technische dienstverlener Imtech N.V., gaat het mobiele netwerk van operator O2 testen. Dit unieke benchmarkingproject is gericht op kwaliteitsverbetering van het Nederlandse netwerk van O2, voor GSM en GPRS.

Drie opvallende meetauto's rijden vanaf 1 april een jaar lang door Nederland om het O2-netwerk te analyseren om het serviceniveau hoog te houden. Acht uur per dag, vijf dagen per week wordt door en naar de vijf GSM meettelefoons in de auto's gebeld. De auto's, die uitgerust zijn met zeven antennes en opvallende bestickering zullen zeker in het oog springen op de Nederlandse wegen.

Uniek aan het project is dat Imtech niet alleen de spraakkwaliteit van het O2-netwerk analyseert, zoals al eerder gebeurde bij benchmarking door andere partijen, maar dat ook een officiële GPRS-benchmarking wordt uitgevoerd. Hierbij gaat het om een analyse van de kwaliteit van de mobiele datacommunicatie van O2. Zo weet O2 aan het einde van het project hoe snel en goed informatie wordt uitgewisseld over de verschillende netwerken op diverse locaties in Nederland. Imtech Telecom in 's-Hertogenbosch verzamelt en verwerkt de data naar voor O2 bruikbare rapporten.