De Unie


Laatste Nieuws
CAO-overleg Atos Origin vastgelopen

Houten, 31 maart 2003 - Het overleg bij Atos Origin over een nieuwe CAO is vastgelopen. De ICT- dienstverlener is niet bereid tegemoet te komen aan de wens van de vakbonden om in de CAO afspraken over de salarisontwikkeling te maken. Het looncomponent is losgekoppeld van het CAO-overleg en wordt al jaren eenzijdig door Atos Origin vastgesteld. De bonden mogen alleen adviseren, maar niet onderhandelen. "Atos Origin wil blijkbaar geen volwaardige CAO", zegt bestuurder Wouter van Lidth de Jeude van vakbond De Unie.

Van Lidth de Jeude vindt dat de stap naar een normaal integraal CAO-overleg nu maar eens gezet moet worden. "Atos Origin is een normaal bedrijf en daar hoort een normaal CAO-overleg, inclusief loonparagraaf, bij. De opstelling van Atos Origin getuigt van starheid en is tevens een miskenning van de waarde van een CAO".

De Unie-bestuurder is tevens niet te spreken over de voorstellen van Atos Origin die de secundaire arbeidsvoorwaarden aangaan. "Bijna alle voorstellen zijn verslechteringen voor de medewerkers. Daar kunnen wij bij de leden niet mee aankomen". Zo wil Atos Origin de loondoorbetaling bij ziekte beperken en diverse kostenvergoeding terugbrengen.

De vakbonden gaan in april gezamenlijke ledenraadplegingen voeren.


* Intropagina ICT

maandag, 31 maart 2003