Ingezonden persbericht

PERSBERICHT NEDERLANDS FILM FESTIVAL

Utrecht, 31 maart 2003

Gouden Film voor LIEVER VERLIEFD

De romantische komedie LIEVER VERLIEFD heeft na het derde weekeinde 100.000 bezoekers getrokken en bereikt hiermee de status van Gouden Film. Hoofdrolspelers Romijn Conen en Miryanna van Reeden namen vandaag samen met regisseur Pim van Hoeve de prijs in ontvangst. Zij werden verrast op de set van 'Hartslag', waarin Romijn Conen een hoofdrol speelt en waarvoor Pim van Hoeve de regie van een aantal afleveringen in handen heeft.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geĂŻntroduceerd op 4 september 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Voor Pim van Hoeve is LIEVER VERLIEFD zijn filmdebuut, als regisseur was hij eerder aan het werk voor 'Westenwind' en 'Costa!' de serie. LIEVER VERLIEFD is net als VOLLE MAAN geproduceerd door Nijenhuis en de Levita film & televisie. Independent Films / Universal Pictures (Benelux) hebben de film uitgebracht.

LIEVER VERLIEFD is nu in 83 Nederlandse bioscopen te zien.

EINDE PERSBERICHT
www.filmfestival.nl