Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 31-03-2003 3e persbericht van maandag 31 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietser gewond
Bij een aanrijding op de Mathys de Layenslaan is maandag om 11.55 uur een 16-jarige Eindhovense bromfietser gewond geraakt. Hij reed vanuit de Menno van Coehoornlaan de Mathys de Layenslaan in. Hij nam hierbij de binnenbocht en reed tegen een personenauto die hem tegemoet kwam gereden. De auto werd bestuurd door een 42-jarige Eindhovense vrouw. De bromfietser is met een gebroken been in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Eindhoven: Greep in de kassa
Een onbekende man heeft maandag om 13.00 uur in een winkel aan de Tarwelaan een greep in de kassa gedaan. Een personeelslid zag dat de man de kassa openmaakte, het sleuteltje zat op de kassa, en enkele eurobriefjes wegnam. De man ging daarmee de winkel uit en stapte op een fiets. De winkelbediende ging achter de man aan en probeerde hem tegen te houden door de fiets vast te pakken. De man ging er uiteindelijk zonder fiets vandoor en liep in de richting van de Airbornelaan.

Eindhoven: Een dagje extra politieaandacht in Woensel Noordoost De politie van Woensel-Noord heeft maandag tussen 7.30 en 16.00 uur extra aandacht gegeven aan de buurten Heesterakker Vaartbroek Eckart en de Luytelaar. Er werd vooral gelet op verkeersgedrag. Er werd een roodlichtcontrole gehouden op de Suikerpeerstraat Airbornelaan. Bromfietscontroles waren op de Tarwelaan/Suikerpeerstraat en de Craterlaan. Op de winkelcentra Vaartbroek en Orionstraat en bij de Andromedaplaats werd gelet op het fietsen over het trottoir. En bij de weekmarkt en winkelcentrum Orionstraat kreeg het foutparkeren de aandacht. Er zijn 17 verbalen opgemaakt voor het rijden door rood, 40 voor het fietsen over het trottoir, 3 rijden in verboden richting, 1 negeren stopteken, 15 een te hoog vermogen van de bromfiets, 1 fout parkeren, 4 zonder helm rijden op een bromfiets, 1 geen APK-keuring auto en 1 geen gele sticker op de bromfiets. Er zijn 13 waarschuwingen uitgedaan voor het parkeren van aanhanger of caravan aan de straat.

Eindhoven: Man en vrouw aangehouden na inbraak in auto Op de Fuutlaan zijn maandag om 19.30 uur een 42-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden zonder vaste woonplaats, aangehouden. De man was bezig in te breken in een geparkeerde auto. De vrouw stond op de uitkijk. Van de auto was het slot opengebroken. De twee verdachten hadden nog niets weggenomen. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken fietser rijdt tegen auto
Een 37-jarige Eindhovense fietser is maandag om 20.30 uur op de Leostraat aangehouden. De man was met zijn fiets tegen een passerende auto gereden. Er was alleen blikschade. De man had gedronken en blies bijna 2,6 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Maandag tussen 13.20 en 15.35 uur is op de President Rooseveltlaan een snelheidscontrole gehouden. 1764 voertuigen passeerden en 94 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 82 km/u. 50 is de maximumsnelheid.