ANBO


Persberichten

Utrecht, 33-03-2003

Roze rimpels ontmoeten elkaar: ontmoetingsmiddag voor homo-ouderen
Op donderdag 3 april aanstaande houdt de ANBO voor 50-plussers, een ontmoetingsbijeenkomst in Assen voor homo en lesbische senioren uit Groningen en Drenthe. De bedoeling van de middag is om in eigen kring te praten over ouder worden en zelfstandig blijven; over contacten leggen en ontplooiingskansen.

Homoseksuele ouderen zijn natuurlijk niet anders dan anderen. Maar toch kunnen ze zich in hun eigen dorp of stad soms wat verlaten voelen. Aansluiting bij ouderen die bijvoorbeeld voortdurend willen praten over de kleinkinderen is al wat lastiger. Homoseksuele en lesbische ouderen dragen voor hun gevoel vaak een geheim bij zich. Je wilt wel eens praten met gelijkgezinden, zodat je open kunt spreken en je verhaal kwijt kunt. Niet alle homo-ouderen vinden makkelijk aansluiting binnen hun eigen ANBO-afdeling, er wordt nog wel eens raar aangekeken tegen mensen die zeggen homo of lesbisch te zijn. Ontmoetingsmiddag Regionaal organiseert de ANBO ontmoetingsbijeenkomsten. De organisatie is in handen van de landelijke werkgroep ANBO-Roze. Op donderdag 3 april zijn geïnteresseerden - ook uit andere provincies - vanaf 13.30 uur welkom in het Van der Valk Hotel in Assen.
Het karakter van de dag is ontmoeting, uitwisseling en vooruit kijken. Hoe wil ik wonen als ik ouder word? Welke ontwikkelingen zijn er rond wonen, welzijn en zorg, en wat betekent dat voor mij? Hoe voorkom je als homo en lesbische senioren dat je geïsoleerd raakt van de samenleving, en voldoende nieuwe kennissen en vrienden blijft opdoen?
De ontmoetingsmiddag kent een gevarieerd programma van kennismaking, inleidingen, discussie en uitwisseling. De ontmoetingsmiddag duurt tot circa 16.00 uur. De kosten om mee deel te nemen bedragen voor ANBO-leden 5,00 en voor niet-leden 7,50.

Aanmelden Wilt u meer informatie of wilt u zich direct aanmelden? Neem dan contact op met Marloes Kaiser van de afdeling Verenigingszaken van het landelijke bureau van de ANBO, telefoon (030) 233 00 82, of stuur een e-mail, of schriftelijk: ANBO-Roze, Postbus 18003, 3501 CA Utrecht.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving.