PERSBERICHT
04/04/2003

Interbrew wordt officiele bierpartner van six flags, bellewaerde en walibi parken in europa

De Europese afdeling van Six Flags Inc. - 's werelds grootste onderneming in regionale themaparken - en Interbrew, The World's Local Brewer©, kondigen een lange-termijn-overeenkomst aan die start in 2003. Hierdoor wordt Interbrew de officiële bierleverancier van Six Flags Holland.

'Al bij de eerste ontmoeting klikte het tussen Interbrew en ons. We zijn erg gelukkig dat we een partnership tussen deze twee A-merken tot stand hebben kunnen brengen. We waren zeer onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van onze nieuwe bierleverancier. En omdat Interbrew ook vertegenwoordigd is in België en Frankrijk, is er vanzelfsprekend sprake van internationale samenwerking met de Europese divisie van Six Flags', verklaart Marcel Schonenberg, General Manager van Six Flags Holland.

Deze nieuwe overeenkomst zorgt ervoor dat de bekende Interbrew-merken, waaronder Dommelsch®, Dommelsch Ice®, Hoegaarden®, Leffe® en Belle-Vue® aangeboden zullen worden in maar liefst 6 parken van Six Flags Europe. Hierdoor wordt de brouwer de officiële partner van de Europese afdeling van Six Flags in Nederland (Six Flags Holland), België (Six Flags Belgium, Bellewaerde Park), en Frankrijk (Walibi Lorraine, Walibi Aquitaine, Walibi Rhône-Alpes).

Een onderdeel van de overeenkomst bestaat uit het samen ontwikkelen van verfrissende activiteiten binnen de parken van Six Flags, zoals het creëren van unieke Interbrew-merken evenementen, alsook het uitwerken van gezamenlijke marketingpromoties.

"We kozen Interbrew als bierpartner om verschillende redenen. We waren zeer onder de indruk van hun innovatieve marketingstrategie en marketingconcepten over de creatie van merkenplatforms die onze unieke entertainmentervaring completeren. Met Interbrew sluiten we ons aan bij een organisatie die onze passie voor kwaliteit deelt en ons bedrijf goed aanvoelt. Leffe®, Hoegaarden® en Dommelsch® zijn maar enkele van de wereldmerken die we graag aanbieden in onze parken in België, Frankrijk en Nederland vanaf 2003," verklaart Bill Muirhead, Executive Vice President European Division.

De twee ondernemingen werken momenteel samen aan een nieuw project voor de ontwikkeling van Dommelsch en Stella Artois ontmoetingsplaatsen in respectievelijk Six Flags Belgium en Six Flags Holland. De twee ontmoetingsplaatsen zullen klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

"Six Flags en Interbrew zijn beide marktleider in hun sector. We hebben beide een portfolio van toonaangevende merken en kwaliteitsproducten. Voor Interbrew is het belangrijk dat de volwassen bezoekers kunnen proeven van onze heerlijke en verfrissende Dommelsch®, Stella Artois®, Hoegaarden® Witbier, Kriek Belle-Vue® of Leffe® op een van de vele terrasjes na hun fantastische belevenis in de Europese Six Flags-parken", verklaart Alain Beyens, Regional President BeNeFraLux.

SIX FLAGS HOLLAND maakt deel uit van Six Flags European Division, de enige exploitant van meerdere regionale themaparken op het Europese continent en de grootste onderneming van regionale themaparken in Europa. De kantoren van Six Flags European Division zijn gevestigd in Waver (België).

De acht parken die behoren tot de Europese divisie van de groep zijn :

Six Flags Belgium en Bellewaerde Park in België, Walibi Lorraine, Walibi Rhône-Alpes en Walibi Aquitaine in Frankrijk; Six Flags Holland in Nederland, Warner Bros. Movie World Germany in Duitsland en Warner Bros. Movie World Madrid in Spanje.

Six Flags, Inc. is 's werelds grootste onderneming van regionale themaparken met in totaal 39 parken in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika. De Six Flags-parken bedienen 35 van de 50 grootste agglomeraties in de Verenigde Staten. Six Flags is een openbare beursonderneming met kantoren in New York City en Oklahoma City. De aandelen worden verhandeld op de beurs van New York (NYSE) onder het symbool PKS. Trefwoord op American Online : Six Flags.

SIX FLAGS en alle aanverwante benamingen zijn handelsmerken van Six Flags Theme Parks Inc.

Interbrew, The World's Local Brewer©, is een van de toonaangevende brouwerijgroepen in de wereld met meer dan 200 merken in zo'n 120 landen. Bij de onderneming zijn wereldwijd zo'n 37.000 mensen werkzaam. Interbrew Nederland voert een reeks bekende merken als Dommelsch, Dommelsch Ice, Hertog Jan, Oranjeboom, Hoegaarden en Leffe en een breed scala aan andere merken. Interbrew Nederland heeft naast drie eigen brouwerijen onder meer een netwerk van groothandels die zorgdragen voor een optimale serviceverlening in de horeca en een landelijk distributiecentrum voor de grootwinkelbedrijven en slijterijen.Bij Interbrew Nederland werken in totaal 1.200 mensen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

Voor aanvullende informatie:

Interbrew Nederland Six Flags European Division
Monique Staals Vanessa AMOR-Manager
External Relations European PR Director
Tel.: + 076-5252141 Tel : + 32 10 42 17 19
Fax: + 076-5252516 Fax : + 32 10 42 17 10
Monique.staals@interbrew.com Vamor@europe.sftp.com