Delft Instruments N.V.

Persberichten

Delft Instruments heeft voornemen om Smit Gas Systems over te nemen

Delft Instruments maakt bekend dat zij in gesprek is met Kroymans Corporation B.V. en Terlago B.V., de huidige aandeelhouders van Smit Gas Systems B.V. te Nijmegen over de overname van hun belang in de onderneming.
Het betreft de onmiddellijke verkrijging van de aandelen in het bezit van Kroymans Corporation B.V. (75%) en de overname van Terlago?s belang (25%) in 2005.

Bij een positieve uitkomst van het boekenonderzoek is het de bedoeling om de transactie in april 2003 af te ronden.

Smit Gas Systems B.V. ontwikkelt en levert inert gas generatoren die worden toegepast aan boord van olie- en gastankschepen ten einde een veilig transport te garanderen. In de laadruimten van schepen kunnen zich mogelijk explosiegevaarlijke gasmengsels ontwikkelen. De door de gas generatoren aangemaakte inerte gassen nemen de plaats in van deze gasmengsels, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft.

De klanten van Smit Gas Systems zijn scheepseigenaren en scheepsbouwers en zij vormen dezelfde doelgroep als die van het in februari 2003 overgenomen Enraf-Auxitrol Marine.

Smit Gas Systems heeft marktaandelen varirend van 25-80% in de voor de onderneming relevante product markt combinaties. De onderneming heeft in 2002 met circa zestig medewerkers een winstgevende omzet van ruim EUR 30 miljoen gerealiseerd.

Deze acquisitie versterkt de positie van Delft Instruments in het scheepssegment van de olie- en gasdivisie aanzienlijk. Het past uitstekend in het streven om een belangrijke positie te verwerven in de gehele ?supply chain? van olie- en gastransport, specifiek waar het gaat om niveau- en stroommetingen en milieubeheersing in de keten van bron tot aflevering.

Delft Instruments N.V., genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de NextEconomy index, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1200 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en vervaardigde hoogwaardige instrumenten, software en systemen voor medische en industrile toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 3 april 2003

Voor nadere informatie :

E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur
Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Copyright © 2003 Delft Instruments N.V. All rights reserved.