Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-04-2003
Politieberichten van 2/4 (13.00 uur) t/m 3/4 (07.00 uur)

Leeuwarden: onwelwording
Woensdag omstreeks 09.05 uur werd op de Mr. P.J. Troelstraweg een man onwel achter het stuur van zijn auto. De man, een 75-jarige inwoner van Leeuwarden, kon zijn auto nog tot stilstand brengen. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, doch dit mocht niet meer baten. Hij overleed ter plaatse.

Ureterp: kappen zonder vergunning
Woensdag omstreeks 11.00 uur werd een 38-jarige inwoner van Ureterp bekeurd ter zake het kappen van een boomwal. De verdachte had over een lengte van ongeveer 100 meter een boomwal in zijn geheel gekapt. Een klein gedeelte had hij gesnoeid. Het afval had hij ter plaatse verbrand. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt, terzake overtreding van de Boswet.

Wolvega: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 11.40 uur vond op de kruising Heerenveenseweg Haulerweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 20-jarige inwoonster van Wolvega kwam met haar auto vanaf de Haulerweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 53-jarige inwoner van Wolvega. De vrouw klaagde over pijn in de nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto`s zijn weggesleept.

Drachten: brand school
Woensdag omstreeks 14.45 uur kwam er een melding binnen dat het dak van een school aan de Leidijk in brand zou staan. Ter plaatse bleek dat de brandweer het vuur reeds had geblust en van een brand geen sprake meer was. De brand was ontstaan doordat een dakdekker op het dak bezig was geweest met vuur. De schade bleef beperkt.

Rinsumageest: geen rijbewijs
Woensdag werd op de Baron van Sytzamaweg een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Driesum was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies de bestuurder 420 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Sneek: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 17.25 uur werden door de bedrijfsrecherche van een grootwinkelbedrijf aan de Schaapmarktplein twee meisjes aangehouden ter zake winkeldiefstal. In de tassen van de beide meisjes, 16 en 15 jaar uit Mantgum bleken goederen te zitten die bij diverse winkels (15) in Sneek gestolen waren. De waarde van de ontvreemde goederen bedroeg ongeveer 125.- De meisjes werden overgebracht naar het bureau. Een medewerker van het grootwinkelbedrijf, een 54-jarige inwoner van Sneek, deed aangifte. Tegen de meisjes werd proces-verbaal opgemaakt. De gestolen goederen zijn in beslag genomen en zullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. De meisjes zijn na verhoor in vrijheid gesteld en opgehaald door hun ouders.

Sneek: aanhouding
Woensdag omstreeks 14.50 uur wilde de parketpolitie een 37-jarige inwoner van Sneek aanhouden. De man had nog een gevangenisstraf open staan. Hij verbleef in een woning aan de Vrijbuiterstraat. Toen men bij hem aan de deur kwam, ging hij er vandoor. Met behulp van collega`s kon de verdachte op het Gangboort worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd na te snel rijden Woensdagavond omstreeks 20.15 uur is van een 42-jarige man uit Leeuwarden het rijbewijs ingevorderd. De verdachte reed in zijn personenauto met een snelheid van 107 km over de Aldlansdyk. Ter plaatse is slechts 50 toegestaan.

Harlingen: rijden onder invloed
Woensdagavond omstreeks 22.10 uur werd een personenauto gecontroleerd op de Achlumerdijk. De auto viel op omdat die zeer langzaam reed en slechts stadslichten voerde. De bestuurster, een 45-jarige vrouw uit Harlingen, had gedronken Aan het bureau blies ze 630 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd, ze kreeg een rijverbod van 7 uur en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: rijden onder invloed en valse naam
Afgelopen nacht omstreeks 04.30 uur werd op de Aldlansdyk een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, naar later pas bleek een 25-jarige man uit Leeuwarden, had gedronken. Aan het bureau blies hij 315 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. De verdachte had gedurende zijn verblijf aan het bureau een valse naam opgegeven. Daar de politiemensen hem niet vertrouwden werd op het door hem opgegeven adres gecontroleerd. Daar werd de betrokken persoon (van de genoemde naam) in levende lijve aangetroffen. Geconfronteerd met deze bevinding bekende de verdachte dat hij een valse naam had opgegeven. De naam die hij vervolgens opgaf was ook weer vals. Wederom trof hij het slecht, want dit was de naam van een familielid die gezocht werd voor een openstaande boete. Hij had de valse namen opgegeven omdat hij geen rijbewijs had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en de verlopen APK.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272