Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen, inrijverbod nog veel genegeerd
Publicatiedatum: 03-04-2003

Een inrijverbod op de Diedenweg, nabij de Hollandseweg, in Wageningen blijkt door veel automobilisten nog te worden genegeerd. Politieagenten namen gisteren poolshoogte bij het inrijverbod nadat gemeld was dat diverse verkeersborden bij de rotonde zouden zijn omgevallen. Nadat de agenten de borden weer op hun plaats hadden gezet bleken in een kwartier tijd nog een tiental automobilisten het inrijverbod aan hun laars te lappen. De politie deelde in totaal 15 bekeuringen uit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom, weer bonnen na onterecht gebruik busbaan Publicatiedatum: 03-04-2003

De politie heeft woensdagmiddag bij verscherpt toezicht op het gebruik van de busbaan op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom weer een aantal bonnen uitgedeeld. Zeker 17 automobilisten werden gesnapt nadat zij onterecht gebruik maakten van de busbaan. Klachten van buschauffeurs en andere weggebruikers waren voor de politie aanleiding tot het houden van regelmatige controles. Daaruit bleek dat veel automobilisten die het wachten in de file kennelijk beu waren ten onrechte gebruik maken van de busbaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, verdachte bekent poging tot doodslag
Publicatiedatum: 03-04-2003

De 29-jarige verdachte, die door de politie van de unit Noord maandagmiddag in Amsterdam is aangehouden, heeft tegenover de politie verklaard dat hij verantwoordelijk is voor de poging tot doodslag op een 49-jarige vrouw in Nijkerk. De man, die donderdag 3 april zal worden voorgeleid aan de Officier van Justitie in Arnhem, zegt verder dringend hulp nodig te hebben.

Het onderzoek van de politie richt zich nu op het toetsen van de uitlatingen van de man aan de hand van het overige bewijsmateriaal. In een later stadium toetst de rechter het verzamelde bewijsmateriaal, zodat er een uitspraak gedaan kan worden.

Politieonderzoek
De politie heeft tot nu toe zo'n 3000 mensuren in het onderzoek gestoken. Omdat 1 gebiedsgebonden functionaris hierbij is betrokken, heeft hij enige tijd niet in zijn wijk kunnen werken. Ook een beperkt aantal mensen uit de uniformdienst zijn van straat gehaald, om het onderzoek grondig en gedegen op te pakken.
Door na het misdrijf op 26 februari in gesprek te gaan met getuigen die zich meldden na oproepen in de digitale Nieuwsbrief van de politie, media en het TV programma Opsporing Verzocht kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. Korte tijd later lukte het ook de man daadwerkelijk op te sporen, zodat hij afgelopen maandag kon worden aangehouden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---

Wageningen, diefstal uit tas
Publicatiedatum: 03-04-2003

Onbekenden hebben woensdagmiddag kans gezien een portemonnee met inhoud buit te maken vanuit de tas van een 34-jarige vrouw uit Wageningen. Het slachtoffer merkte tijdens winkelbezoek op de Hoogstraat in Wageningen dat haar portemonnee uit haar boodschappentas was verdwenen. Kennelijk hebben de dieven geprofiteerd van de drukte in een van de winkels. Het slachtoffer had haar tas even neergezet en was even aan de aandacht onttrokken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606