Ingezonden persbericht

3 april 2003

REUTERS EN VNU INTRODUCEREN TOTAALPAKKET VAN ENTERTAINMENTNIEUWS VOOR MEDIA

Amsterdam - Reuters, wereldwijd informatieleverancier, en VNU Business Media, één van de grootste mediabedrijven ter wereld, hebben gezamenlijk Reuters/VNU Entertainment News Service geïntroduceerd. De nieuwe dienst biedt een compleet aanbod van nieuws over de film-, televisie-, muziek- en entertainmentindustrie. Naast hitlijsten, illustraties en tekstinformatie beschikken gebruikers over exclusieve toegang tot de hitlijsten van Billboard. Deze omvatten tevens de verkoopcijfers van de muziekindustrie en gegevens over uitgezonden muziek op de radio.

De dienst richt zich op de gedrukte media, radio, televisie en online-nieuwsdiensten. Klanten beschikken over real-time nieuws dat 24 uur per dag beschikbaar is. Alle aspecten van de showbusiness worden belicht, met onmiddellijke toegang tot tekst en illustraties over premières, prijzen, nieuwtjes en actuele ontwikkelen in de industrie.

De Reuters/VNU Entertainment News Service combineert de verslaggeving van Reuters op entertainmentgebied met de exclusieve content van de VNU-publicaties The Hollywood Reporter, Billboard en Back Stage.

Rich Sabreen, Executive Vice-President en Global Head of Media van Reuters, zegt: "We zijn deze samenwerking met VNU gestart, omdat zij dezelfde journalistieke waarden als Reuters hanteert. We gaan klanten voorzien van exclusieve content waarmee ze de distributie van nieuws kunnen uitbreiden en hun oplages kunnen verhogen. We zijn ervan overtuigd dat deze uitgebreide dienstverlening met de unieke content van Billboard toonaangevend zal zijn en we zijn enthousiast over het feit dat we de internetdistributeur zijn van zeer bekende VNU-publicaties."

Mike Marchesano, CEO van VNU Business Media en President van VNU Publications Entertainment Group, zegt: "VNU bericht uitvoerig over de entertainmentindustrie. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van VNU-content en de verslaggeving en distributie van Reuters een ideaal pakket vormt voor onze gezamenlijke klanten. Wij zijn tevens enthousiast over het feit dat we de exclusieve leverancier zijn van entertainment-content voor Reuters."

Reuters/VNU Entertainment News Service omvat het belangrijkste dagelijkse entertainmentnieuws dat via het internet of via XML geleverd kan worden. De dienst is tevens beschikbaar via Reuters Online Reports. Online Reports biedt dynamisch geactualiseerd nieuws met automatische links naar afbeeldingen, grafieken en videobeelden. Reuters Online Reports is beschikbaar voor specifieke regio's in verschillende talen en kan op basis van onderwerp worden aangeboden, waaronder internet, technologie, gezondheid, sport en wetenschap.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.



Ingezonden persbericht