CINOP
http://www.cinop.nl

CINOP geeft nieuw vakblad voor docenten vmbo en mbo uit

MAGAZINE TRAJECT IS ER !

Het eerste nummer van een splinternieuw vaktijdschrift Traject is er. Het vakblad is bedoeld voor docenten in het vmbo en mbo. De rode draad van het blad is hoe competentiegericht leren en opleiden vormgegeven kan worden. Traject laat de praktijk van de hedendaagse docent zien. Docenten vertellen over concrete resultaten van 'anders' opleiden voor de studenten. Met een betere sfeer, betere prestaties en minder verzuim. Leerkrachten reageren op prikkelende stellingen over hun onderwijspraktijk.
Tevens krijgen lezers van Traject een aanbod van leergangen en cursussen voorgeschoteld dat hen vooruit kan helpen en hen verder kan professionaliseren. Verder verwijst het blad naar interessante instrumenten, websites en naar een agenda van bijeenkomsten die het werk van docenten in het beroepsonderwijs moderniseren en ondersteunen.

In het eerste nummer o.a.

- Zorgopleidingen van Mondriaan onderwijsgroep in Den Haag en Leiden radicaal op de schop

- Docenten scholen elkaar op de Albeda Academie in Rotterdam
- Invoering van het vrije taakmodel verloopt met problemen
- Paneldiscussie: moet de theoretische leerweg uit het vmbo verdwijnen?

Het docentblad wordt uitgegeven door het Centrum voor Innovatie van Opleidingen (CINOP). CINOP is een onafhankelijk onderwijskundig expertisecentrum en een bureau voor beleidsonderzoek en expertadvies. Met grote regelmaat ontwikkelt CINOP hulpmiddelen, cursussen, websites en instrumenten voor het (v)mbo. Via het mbo-managementblad Cinoptiek en via het docentenblad Traject draagt het centrum relevante kennis en ervaring over aan het onderwijsveld en met name in het beroepsonderwijs.
Traject wordt via de docentenkamer van vmbo-scholen en ROC's verspreid. Docenten kunnen zich echter persoonlijk abonneren op dit (gratis) vakblad. Meer informatie en een abonnement kan men terecht op www.cinop.nl.