Ingezonden persbericht

Persbericht

TRANSFLOW realiseert digitaal loket voor overheidsinstanties

Vianen, 3 april 2003 - - TRANSFLOW Nederland B.V., toonaangevend op het gebied van Business Process Management, Logistiek en Records Management, heeft COSA Elckerlyk ontwikkeld waarmee digitale dienstverlening binnen overheidsinstellingen realiteit kan worden. Het zorgt ervoor dat verschillende diensten en producten worden geïntegreerd, zodat burgers met indirect samenhangende vragen voortaan bij één loket terecht kunnen. Hiermee is voor de burgers bij het aanvragen van specifieke gemeentelijke producten en diensten de gang naar verschillende afdelingen en loketten verleden tijd.

De mogelijkheid om diensten en producten via de gemeentelijke website aan te vragen levert de burger een aanzienlijke tijdsbesparing en voorkomt vanwege de één-loket-gedachte het zogenaamde 'kastje naar de muur' effect. Iedere aanvraag wordt voorzien van een extern kenmerk voor toekomstige referentie, waarmee de aanvrager de status van zijn verzoek kan volgen. Voor overheidsinstellingen betekent COSA Elckerlyk niet alleen kwaliteitsverbetering van de dienstverlening, maar ook een efficiëntere werkwijze en een betere verspreiding van aanvragen.

"COSA Elckerlyk zorgt er ook voor dat de achterliggende werkprocessen volledig automatisch worden opgestart. De juiste informatie komt op het juiste tijdstip bij de juiste medewerker binnen de organisatie. Om de informatie-ontsluiting nog efficiënter te maken kunnen zelfs externe overheidspartijen in een werkproces worden betrokken. COSA Elckerlyk is de oplossing voor een optimale dienstverlening naar de burgers", stelt Sybrand Jongejans, Managing Director TRANSFLOW Nederland B.V.

Met COSA Elckerlyk kan op de gemeentelijke website de interactieve VIND catalogus worden geraadpleegd die de gewenste diensten en/of producten direct afbakent. Zo krijgt de aanvrager snel en eenvoudig de correcte gegevens op het scherm. Het kan ook een vraagboom met de VIND catalogus integreren. Hiermee worden pro-actief vragen gesteld en aan de hand van de gegeven antwoorden wordt vanuit de gekoppelde database de informatie beschikbaar gesteld.