Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gerling NCM waarschuwt voor gevaarlijke trend:

Explosieve stijging incasso's met 35%

Amsterdam, 3 april 2003

Het aantal incassozaken is in het afgelopen kwartaal explosief gestegen met 35% ten opzicht van hetzelfde kwartaal in 2002. Door het verslechterende economische klimaat stellen bedrijven de betaling van facturen zoveel mogelijk uit. Dat blijkt uit onderzoek van Gerling NCM, de op een na grootste credit management speler ter wereld.

Gerling NCM constateert een zeer negatieve economische stemming. Naar verwachting komt de economische groei dit jaar niet uit boven de 1%. Naast de sterke stijging van het aantal incassozaken zal ook het aantal faillissementen fors stijgen. Een ommekeer wordt op zijn vroegst in 2004 verwacht, deze zal mede afhankelijk zijn van mondiale ontwikkelingen.

Impasse

Algemeen Directeur Gerling NCM Nederland Bas Sepers: "De Nederlandse economie verkeert in een volledige impasse, al is macro-economisch gezien nog geen sprake van een recessie. Als de oorlog in Irak lang aanhoudt is een recessie in 2003 echter onvermijdelijk. Al met al zien wij de (internationale) handel steeds risicovoller worden. Gelukkig weten wij de toenemende betalingsrisico's nog altijd zorgvuldig in te schatten. Met onze expertise en kennis behoeden we jaarlijks - en zeker in tijden als deze - veel ondernemers voor teleurstellingen."

GERLING NCM beschikt over een database met daarin handelsinformatie over 35 miljoen bedrijven wereldwijd, deze is voor ons van onschatbare waarde.

Profiel Gerling NCM

Gerling NCM Credit and Finance AG, met hoofdkantoor in Keulen, is opgericht op 19 december 2001. De organisatie is ontstaan uit een combinatie van de Duitse Gerling Credit Insurance Group en kredietverzekeraar NCM. Momenteel is GERLING NCM de tweede grootste kredietverzekeraar wereldwijd met een jaarlijks premie-inkomen van circa 1.3 miljard euro en een marktaandeel van 25%. Naast kredietverzekeringen biedt GERLING NCM een uitgebreid pakket receivables management oplossingen, variërend van interim creditmanagement, incasso, en speciale software tot securitarisaties, koersrisicodekking en andere financiële producten.



Ingezonden persbericht