FRUGI VENTA RICHT NIEUW COMITE BIOHANDEL OP

De branchevereniging Frugi Venta, Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland, richt een nieuw Comité op. De leden die specifiek actief zijn in de handel van biologische groenten en fruit hebben behoefte aan een eigen stem en aanpak. Die handelsbelangen worden in het Comité Biohandel op efficiënte wijze verenigd. Op de Jaarvergadering van Frugi Venta op 3 april zullen de leden de oprichting van dit nieuwe Comité formeel bekrachtigen. Het initiatief past in het kader van 'Gezonde handel', het Beleidsplan 2002-2005.

Het Comité Biohandel (in oprichting) telt vijf bestuursleden:
· Koos Bakker (Odin Holland C.V.)

· Wim Jansen (Aardappelgroothandel Jansen-Dongen B.V.)
· Kees de Kievit (AgroFair Benelux B.V.)

· Paul van de Loo (Coöp. Nautilus B.V.).

· De voorzitter is Gert Kögeler (EOSTA B.V.).
Vanuit Frugi Venta wordt het Comité begeleid door Tim van der Knaap en Willem Baljeu. Het Comité Biohandel geeft prioriteit aan overleg met de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw en aan het verbreden van het 'biologische' netwerk van Frugi Venta.

Gesprekspartner binnen en buiten de sector
Frugi Venta, Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland, telt nu 550 leden die ruim 75% van de landelijke omzet in de sector vertegenwoordigen (8 miljard Euro). Het Handelsplatform behartigt de belangen van de leden en biedt een breed dienstenpakket. De andere Comités (en commissie) zijn:

· Comité Fruithandel

· Comité Champignonhandel

· Comité Groentebewerkingsbedrijven

· Comité Uienhandel

· Comité Handel met teeltbelangen

· Comité CAO-overleg

· Commissie Import/Export Derde Landen.

Met deze Comités worden de diverse specialismen in de handel optimaal bediend met informatie over onder andere voedselveiligheid, juridische ondersteuning, scholing en ziekteverzuimbegeleiding. De Comités vormen de ruggengraat van de branchevereniging. Zo is Frugi Venta DE gesprekspartner binnen en buiten de sector.

Meer informatie:
Willem Baljeu, directeur Frugi Venta of Tim van der Knaap, secretaris Comité Biohandel, telefoon 070 3355010.