Gemeente Maassluis

24-4-2003

Marktbrug wegens renovatie tijdelijk gestremd

Op donderdag 3 april start aannemer KV Bouw BV uit Maasland in opdracht van de gemeente Maassluis met de renovatie van de Marktbrug tussen de Markt en de Goudsteen. Deze brug is hoognodig aan renovatie toe, omdat de stalen hoofdliggers zwaar zijn aangetast door corrosie en omdat de landhoofden, inclusief de palen, door veroudering niet meer in staat zijn om alle (verkeers)lasten nog te dragen. Om de uitvoering van de werkzaamheden mogelijk te maken moet de Marktbrug in zijn geheel verwijderd worden. Voor voetgangers en fietsers wordt er ten oosten van de Marktbrug, over de Noordvliet, in combinatie met een werkplateau een hulpbrug gelegd. Autoverkeer is tijdens de renovatiewerkzaamheden niet mogelijk. Het verkeer dat de binnenstad wil bezoeken wordt verzocht hier rekening mee te houden.

Het stalen bovengedeelte van de brug (de hameipoort en de balans) zal in een werkplaats opnieuw worden geconserveerd en later in zijn oorspronkelijke vorm en kleur weer worden teruggeplaatst. Het brugdek en de landhoofden worden volledig gesloopt en daarna vernieuwd. Ook de funderingspalen worden vernieuwd

Stremmingen
Voor bepaalde werkzaamheden, zoals het verwijderen, afvoeren en later ook weer aanvoeren van de stalen brugdelen en het aanvoeren van materieel en beton en dergelijke, zullen verschillende keren bepaalde wegen tijdelijk voor het autoverkeer moeten worden afgesloten. Deze tijdelijke stremmingen worden door middel van verkeersborden van tevoren aangegeven. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot ongeveer juli 2003 duren.