Gemeente Dordrecht


---

Fietsopgang Stadsbrug-Dokweg wordt minder steil

Vincent Brinkhof
Op donderdag 3 april starten de werkzaamheden aan de fietsopgang bij de Stadsbrug aan de Dokweg. De bestaande betonnen trappen zullen geheel worden gesloopt en vervangen door stalen trappen met betonnen bordessen. De trap wordt op verzoek van de vele gebruikers aanzienlijk minder steil, waardoor de lastige klim voor fietsers vanaf 7 juni tot het verleden behoort.

Omleidingroute
Tot en met zondag 13 april kunnen fietsers en voetgangers nog gebruikmaken van de trapopgang. Vanaf maandag 14 april wordt een omleidingroute ingesteld. Fietsers naar Dordrecht kunnen gebruikmaken van de afrit van de Stadsbrug en het fietspad aan de Weeskinderendijk. Vanaf Dordrecht naar Zwijndrecht loopt de route vanaf de Dokweg via het fietspad aan de Weeskinderendijk naar de oprit van de Stadsbrug, gelegen nabij de rotonde aan de Hugo de Grootlaan. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Acht weken
De werkzaamheden zullen acht weken in beslag nemen; vanaf 7 juni is de trapopgang weer open. De trapopgang wordt dagelijks zo'n 1200 keer gebruikt.