Gemeente Weert

28-03-2003

Afscheid raadslid Frans Weekers tijdens raadsvergadering april

VVD-raadslid F.H.H. Weekers heeft te kennen gegeven te willen stoppen met zijn raadswerk. Hij wil zijn beroep als advocaat weer oppakken. Weekers heeft aangegeven die baan, zijn nevenfuncties en zijn gezinsleven niet te kunnen combineren met het raadslidmaatschap. Aan het eind van de raadsvergadering, die begint op donderdag 3 april
a.s. en die wordt voortgezet op maandag 7 april, wordt afscheid genomen van Frans Weekers. Dat gebeurt na afloop van de voortgezette raadsvergadering, dus op maandag, in de hal voor de raadzaal op de bestuursverdieping. Hoe laat dat precies is, is moeilijk aan te geven.

De heer Weekers was raadslid sinds 12 april 1994. Vanaf dat moment tot maart 2002 was hij fractievoorzitter van de fractie van de VVD in de gemeenteraad.
Hij is gedurende zijn raadslidmaatschap lid geweest van een aantal raadscommissies, waaronder de commissie Algemene Zaken, de commissie Financiën en de commissie Onderzoek Jaarrekening (waarvan hij ook voorzitter was). Verder was hij lid van het algemeen bestuur van het Gewest Midden-Limburg en van de gemeentelijke subcommissie Midden- en Kleinbedrijf.

Opvolging
De heer F.H.H. Weekers wordt opgevolgd door de heer L.J. Boonen. De gemeenteraad zal echter eerst de geloofsbrieven van de heer Boonen moeten onderzoeken. Dat gebeurt aan het begin van de raadsvergadering, dus op 3 april. Als deze akkoord zijn bevonden kan de gemeenteraad hem als raadslid benoemen, aan het eind van de voortgezette vergadering, dus op 7 april.