Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, 25 maart 2003

Informatiecentrum Parnassia organiseert themamaand 'Partydrugs, feest voor familie'

Vaak gaat het goed, maar soms ook niet. Wat zijn nu de risico's van het gebruiken van alcohol of zo'n pilletje en wat zijn de risico's van de combinatie hiervan. Het Informatiecentrum van Parnassia organiseert in april een themamaand over partydrugs en biedt familieleden, direct betrokkenen, scholieren en geïnteresseerden hierover meer informatie. Op donderdag 24 april is er tussen 20.00 en 22.00 uur op de Prinsessegracht 23 een voorlichtingsavond over dit onderwerp.

Uitgaan, feest, gezellig. Na een week school of werken lekker ontspannen. Op zo'n avond neem je wel eens een biertje of ander drankje en vaak meer dan één. Sommigen nemen ook wel eens een pilletje of een joint. Je voelt je nog lekkerder, kan nog langer dansen en je kunt je helemaal laten gaan. Het gebruik van drugs neemt toe. Belangrijkste oorzaken van de stijging zijn de partydrugs (XTC en speed) en cannabis. Het percentage mensen dat wel eens een pilletje slikt is gestegen, de populariteit van cocaïne is toegenomen en het marihuanagebruik is toegenomen.

Spreekuur
Tijdens de themamaand is er op het Informatiecentrum een deskundige aanwezig die mensen kan informeren en adviseren over het gebruik en de risico's van partydrugs. Belangstellenden kunnen het spreekuur alleen op afspraak bezoeken.

Men kan zich opgeven via telefoonnummer 070-391 79 79 voor de volgende data: Donderdag 3 april: 10.00 tot 12.00 uur Donderdag 17 april: 10.00 tot 12.00 uur Donderdag 10 april: 10.00 tot 12.00 uur Vrijdag 25 april: 10.00 tot 12.00 uur

Thema-avond 24 april
Op 24 april is er een speciale voorlichtingsavond voor familieleden en direct betrokkenen over het onderwerp 'Partydrugs: feest voor familie'. Familieleden krijgen informatie en kunnen vragen stellen. Op uitspraken als een blowtje zuivert je longen, XTC veroorzaakt hersenschade, een glaasje alcohol is gezond of cocaïne geeft je zelfvertrouwen, gaan we dieper in.

Het adres is Prinsessegracht 23, Den Haag. Aanvang vanaf 20.00 uur. De avond is geheel gratis. In de gehele omgeving is het betaald parkeren.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij: het Informatiecentrum
Bazarstraat 1
2518 AE Den Haag
tel: 070-391 79 79
( openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur).

Het informatiecentrum
Het Informatiecentrum is een voorziening waar iedereen terecht kan met allerlei vragen over Parnassia en de geestelijke gezondheidszorg in het algemeen, de verslavingszorg en verpleeghuiszorg die Parnassia biedt. In het centrum vindt u folders, literatuurlijsten om mee te nemen en boeken ter inzage. In de maand maart is er vooral veel informatie over het onderwerp 'Psychiatrie en werken' en kan het Informatiecentrum op aanvraag een informatiepakket toezenden over dit onderwerp.

---