Gemeente Stede Broec 31-3-2003
DE RAADSVERGADERING VAN 3 APRIL

Op de agenda van de gemeenteraadsvergadering staan zestien onderwerpen. Na het verslag van de vorige vergadering en de ingekomen stukken is een brief van de Commissaris van de Koningin over de burgemeestersvacature aan de orde.

Voorbereidingsbesluiten
De raad krijgt een voorstel voorgelegd om een aantal voorbereidingsbesluiten te nemen. Daarbij wordt het mogelijk bouwvergunningen te verlenen in situaties waarin dat volgens het bestemmingsplan niet kan. In bestemmingsplannen staat omschreven wat in een bepaald gebied wel en niet mag. Als burgemeester en wethouders vinden dat het om een aanvraag gaat die op de betreffende plek wél kan, stellen ze de raad voor vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen. Dat gaat via een zogenaamd voorbereidingsbesluit.

Subsidieverzoeken
Op de agenda van de raad staan verder enkele subsidieverzoeken. B&W stellen de raad voor die af te wijzen, omdat ze niet passen binnen de spelregels die in de Stede Broecse Subsidieverordening zijn vastgelegd.

Financiën
Het laatste agendapunt is het voorstel aan de raad om in te stemmen met de gevolgen van de beslissingen die in deze raadsvergadering worden genomen, met andere woorden: wat betekent het voor de gemeentelijke portemonnee als de gemeenteraad alle voorstellen op de agenda aanvaardt.

De raadstukken liggen voor iedereen ter inzage en zijn, net als alle openbare stukken, verkrijgbaar tegen betaling van de kopieerkosten.

Alle stukken op de website
Klik hier voor de raadsagenda en alle bijbehorende stukken.