Ingezonden persbericht

Cliëntenraad voor Zwolse gehandicapten

Op donderdag 3 april installeert wethouder Jaap Hagedoorn de cliëntenraad Wvg. Deze cliëntenraad gaat de gemeente adviseren over het beleid en uitvoering van de Wet voorzieningen gehandicapten. De installatie vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het stadskantoor en begint om 16.00 uur.

Belangengroepenoverleg
Ten tijde van de invoering van de Wet voorzieningen gehandicapten (in 1994) is in Zwolle een belangengroepenoverleg Wvg in het leven geroepen. Dit belangengroepenoverleg toetste voorgelegde beleidsvoorstellen op het terrein van de Wet voorzieningen gehandicapten. Het belangengroepenoverleg bestond uit vertegenwoordigers van diverse gehandicaptenorganisaties. Individuele Wvg-cliënten namen geen deel aan dit overleg.

Wetswijziging
In april 2000 werd een wijziging van de Wet voorzieningen gehandicapten van kracht die er toe leidde dat de gemeente meer vorm moest gaan geven aan de participatie van Wvg-cliënten bij de vorming en uitvoering van het Wvg-beleid. Op 17 maart heeft de gemeenteraad ingestemd met een wijziging van de gemeentelijke Wvg-verordening, waarmee de weg vrij werd gemaakt voor de komst van een cliëntenraad.

Cliëntenraad
Met de betrokken partijen is afgesproken dat de cliëntenraad voor tenminste éénderde uit cliënten bestaat die gebruik maken van de Wvg. De overige leden dienen te beschikken over aantoonbare deskundigheid op het terrein van de Wvg. Van de leden die op 3 april worden geïnstalleerd zijn er drie voorgedragen door de Zwolse Gehandicaptenraad (P.J. de Wit, mevrouw A. van de Bend en mevrouw S. van Dijk) en drie door de Cosbo (de heer H.A. Bos, mevrouw C.M. Autsema en de heer F.H. Velthuis). Hieraan is een onafhankelijk voorzitter toegevoegd in de persoon van de heer H. van de Brug

Afscheid
Op 3 april neemt de gemeente ook afscheid van het belangengroepenoverleg. De leden hebben zich sinds 1994 vol enthousiasme ingezet voor de totstandkoming van een goed Wvg-beleid.


---
Als het persbericht niet goed overkomt of als u álle actuele persberichten wilt zien:
http://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/V_LUSCW/73FDA042AE0928F1C12568AF00420EC6

Als het bericht uit het gemeenteblad Wijzer niet goed overkomt of als u alle actuele berichten wilt zien:
http://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/V_LUSCW/05E53E93C32E14B041256A060046715B

Wilt u uw abonnement op e-nieuws van de Gemeente Zwolle opzeggen? Dat kan door een leeg e-mailbericht te sturen aan afmelden@zwolle.nl


---