Gemeente Den Haag

2003-04-02: Wethouder Heijnen ontvangt nieuwe landkaart van Suriname


---

Wethouder Pierre Heijnen neemt op donderdag 3 april de nieuwe landkaart van Suriname in ontvangst. De nieuw landkaart, het bijbehorende lesmateriaal en de instructieboeken voor docenten zijn vooral ontwikkeld voor het onderwijs. Binnenkort worden de eerste kaarten verzonden naar Suriname. Het is de bedoeling dat alle schoolkinderen zon kaart ontvangen.

De bestaande kaart van Suriname was verouderd. In de nieuwe kaart zijn bijvoorbeeld veel landschappelijke veranderingen verwerkt, maar ook de gevolgen van de veranderde landbouw. Bij het maken van de kaart is gewerkt met satellietbeelden. De gemeente Den Haag heeft (samen met Amsterdam en Rotterdam) financieel bijgedragen aan de ontwikkeling van de landkaart en lesboekjes voor scholieren en docenten.

De gemeente Den Haag heeft in december 2002 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Suriname. Het samenwerkingskader heeft betrekking op de sectoren gezondheidszorg, kunst en cultuur, sport en welzijn, onderwijs en economie. De komende periode zullen diverse concrete projecten worden ontwikkeld.

De presentatie en overhandiging van de landkaart en de lesboekjes vindt plaats bij aanvang van een werkconferentie over onderwijs in het kader van de samenwerkingsovereenkomst tussen Suriname en Den Haag.