Politie Hollands Midden
Datum: 3 april 2003

(


Onder invloed Leiden

De politie heeft in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april rond 00.40 uur een 51-jarige man uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed over de Willem van der Madeweg en had de hele rijbaan hierbij nodig. Ook reed hij bijna tegen de vangrail aan. De politie, die hem tegemoet reed, zag dit en liet hem stoppen. De ademanalyse kwam uit 505 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces verbaal.


Onder invloed naast de rotonde Lekkerkerk

Een 29-jarige man uit Ammerstol is donderdagnacht 3 april rond 01.30 uur van de rotonde op de C.G. Roosweg geraakt. Hij was rechtdoor gereden en in de berm tot stilstand gekomen. Vervolgens moest de auto uit de berm worden getakeld. De man uit Ammerstol bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 425 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal.


Inbraak woning Boskoop

Op woensdag 2 april tussen 08.00 uur en 13.00 uur heeft er inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Dokter Hamburgerlaan. Toegang tot de woning werd verschaft door het inslaan van een ruitje naast de voordeur. Weggenomen werd geld.


Inbraak woning Leiden

Op woensdag 2 april tussen 08.00 uur en 13.50 uur werd er ingebroken in een woning aan de Lingestraat. Toegang tot de woning werd verschaft door het openbreken van de voordeur. Onbekend is nog wat er is weggenomen.


Verkeersongeval Leiden

Woensdagmiddag 2 april 2003, om 16.50 uur, zijn vier auto's betrokken geraakt bij een kop-staart botsing op de oostbaan van rijksweg A4 ter hoogte van de afslag Zoeterwoude-dorp. Door het ongeval is de A4 ruim anderhalf uur afgesloten geweest. De bestuurder van de voorste personenauto, een 56-jarige man uit Voorschoten, moest remmen vanwege het afremmende verkeer voor hem. Een tweede personenauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Amsterdam, kon niet op tijd afremmen. Ook een derde personenauto, met twee inzittenden, en een vierde personenauto, bestuurd door 22-jarige vrouw uit Delft, konden niet meer op tijd afremmen. De twee inzittenden uit de derde personenauto raakten ernstig gewond. De bestuurder kreeg een hartstilstand, is door het ambulancepersoneel gereanimeerd en met nek- en rugletsel naar het LUMC gebracht. De andere inzittende is door de brandweer uit de auto bevrijd en is eveneens met nek- en rugletsel naar het LUMC gebracht. De bestuurder van de tweede auto, de 32-jarige man uit Amsterdam, is met nekklachten naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De bestuurder van de vierde auto, de 22-jarige vrouw uit Delft, raakte met haar voet bekneld, zij is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De bestuurder van de eerste auto, de 56-jarige man uit Voorschoten is met de schrik vrij gekomen. Omdat het ongeval op de middelste rijbaan heeft plaatsgevonden, was het nodig de hele oostbaan van de A4 af te sluiten, zodat ambulances en brandweer ter plaatse konden komen. Politie Hollands Midden heeft verdere afhandeling van het ongeval inmiddels overgedragen aan het Korps Landelijke Politie Diensten.



Verkeersgeweld Leiderdorp
Op woensdag 2 april omstreeks 15.00 uur reed een 59-jarige vrouw uit Leiden in een file over de Persant Snoepweg. Naast haar kwam een bestuurder over de vluchtstrook aangereden die wilde invoegen. Toen dit niet lukte bracht hij zijn auto tot stilstand en stapte uit. Hij liep naar de vrouw pakte haar bij haar arm en schudde haar door elkaar, bespuugde haar en schold haar vervolgens uit. De man heeft hierop zijn weg vervolgd. De identiteit van de man is onbekend, hij zou hebben gereden in een blauw / zwarte Renault Megan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Straatroof Gouda

Op woensdag 2 april omstreeks 01.30 uur fietste een 27-jarige man uit Gouda over de Bloemendaalseweg. Achter hem kwam een fietser aangereden, die bij het voorbijrijden zijn rugzak van zijn schouder trok. In de rugzak zat nog een jas en een mobiele telefoon.


Jongen met veerdrukwapen Gouda

De politie heeft op woensdag 2 april omstreeks 19.30 uur een 13-jarige Gouwenaar aangehouden voor wapenbezit. De politie kreeg even voor de aanhouding de melding dat er drie jongens op een parkeerterrein ter hoogte van de Willem Bontekoesingel stonden waarvan er één met een wapen zwaaide. Ter plaatse trof de politie acht jongeren aan. Bij de 13-jarige werden luchtdrukkogeltjes aangetroffen. De Gouwenaar bekende een luchtdrukwapen in de bossen te hebben gegooid. Na een korte zoekactie werd het wapen in de bossages aangetroffen.


Verkeersgeweld Moordrecht

Op woensdag 2 april omstreeks 17.15 uur hield de politie twee mannen aan in verband met mishandeling op de Rijksweg A-20. Een 25-jarige bestuurder uit Rotterdam had onenigheid gekregen met een 50-jarige bestuurder uit Stellendam. Het bleek te gaan over invoegen en hinderlijk rijgedrag even daarvoor op de A-12. Op de A-20 kwamen beide bestuurders tot stilstand waarna het tot een handgemeen kwam. Een van de slachtoffers liep een blauw oog op. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --