Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Bromfietsster gewond

AMERSFOORT Op woensdag 2 april raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een bestelbus.

Aan het begin van de avond reed een 16-jarige meisje uit Amersfoort met haar bromfiets over de Hogeweg, komende uit de richting van de Stadsring. Vanaf een terrein langs de Hogeweg reed een bestelbus met lage snelheid achteruit de weg op. Het meisje probeerde de bestelbus te ontwijken, maar raakte het voertuig toch met geringe snelheid en kwam vervolgens ten val. De bestuurder van de bestelbus reed door. Ten tijde van het ongeval regende het erg hard en waarschijnlijk heeft hij het ongeval niet gemerkt.

Het meisje liep door de aanrijding een botbreuk in haar hand en mogelijk ook beenletsel op. Zij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. Een getuige heeft het kenteken van de bestelbus genoteerd. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Valse naam

AMERSFOORT Op woensdag 2 april kreeg een man meerdere bekeuringen, waaronder één voor het opgeven van een valse naam.

Rond 19.30 uur zagen politiemensen een automobilist over de Conickstraat rijden. Hij viel op doordat hij geen gordel droeg en kennelijk te hard reed. De politiemensen gingen achter hem aan en hij kreeg een stopteken op de Kleine Haag.

De Amersfoortse bestuurder gaf zijn naam en zei 21 jaar oud te zijn. Bij het natrekken van deze gegevens bleek op deze naam geen rijbewijs te zijn afgegeven. Vervolgens bekende de man een valse naam te hebben opgegeven. Hij was wel afkomstig uit Amersfoort, maar had een andere naam en hij was 18 jaar oud. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Hij kreeg vervolgens bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en voor het rijden zonder autogordel. De auto waarin hij reed is ingenomen. Hij had de auto van een vriend geleend en die kan het voertuig op het politiebureau ophalen.

Drank op straat

AMERSFOORT Op woensdag 2 april werden meerdere personen bekeurd.

Rond 14.45 uur kreeg de politie de melding dat een groepje mannen er op de Hellestraat voor overlast zorgde. Ter plaatse trof de politie vier mannen aan: 22, 37, 38 en 45 jaar oud en afkomstig uit Hoevelaken, Soest en de laatste twee uit Amersfoort. De mannen kregen allen een bekeuring voor het op de openbare weg nuttigen van alcoholische drank.

Winkeldievegge

AMERSFOORT Op woensdag 2 april is een meisje voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.20 uur verliet een meisje een winkel aan het Sint Jorisplein. Daarbij ging het alarm van het beveiligingspoortje af. Zij werd door een beveiligingsmedewerker staande gehouden en bleek een broek in haar tas te hebben gestopt.

Het meisje, 16 jaar oud en afkomstig uit Hoogland, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Zij bekende de broek te hebben gestolen. Het proces-verbaal wordt ter afdoening via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.