Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-04-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 3 april 2003

Dagelijkse berichten

SNELHEIDSCONTROLES: woensdag

Veendam: Transportweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 194 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 86 km

Wildervank: K.J. de Vriezestraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 151 voertuigen, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 79 km

Wildervank: N33
Limiet: tijdelijk 70 km per uur i.v.m. wegwerkzaamheden, gecontroleerd: 1181 voertuigen, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 98 km

Wildervank: N33
Limiet: tijdelijk 50 km per uur i.v.m. wegwerkzaamheden, gecontroleerd: 597 voertuigen, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 74 km

Kommerzijl: Ooster Waarddijk
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 78 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 82 km

Lauwerzijl: Nittersweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 258 voertuigen, aantal overtredingen: 23, hoogs gemeten snelheid: 128 km

Winschoten: vrouw valt met scooter
Een 37-jarige vrouw uit Scheemda is woensdagmorgen gewond geraakt na een val met haar scooter op de mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten. De vrouw schrok nabij de kruising met de Gaslaan van een plotseling overstekende auto en remde sterk. Daardoor gleed de scooter weg en kwam ze te vallen. Het slachtoffer liep heup- en schouderletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Haar scooter liep lichte schade op.

Zuidbroek: licht gewonde bij ongeval
Een 34-jarige inwoonster van Zuidbroek is woensdagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Meulenhorn in haar woonplaats. De vrouw reed als passagier mee in de auto van een 31-jarige man eveneens uit Zuidbroek. Die kreeg op de kruising met de Letzekampe geen voorrang van een andere auto, bestuurd door een 44-jarige man uit, ook uit Zuidbroek. Het slachtoffer liep nekletsel op en is door ambulancepersoneel behandeld. Beide autos zijn door een sleepbedrijf afgevoerd.

Tolbert: dolle stier breekt uit
Een stier, die woensdagmiddag werd aangeleverd bij een slachterij aan de Tolbertervaart in Tolbert, nam kort na het uitladen de benen. Het dier was niet meer tegen te houden en brak door een hek op het terrein van de slachterij. Daarna rende de stier de Tolbertervaart op en doorbrak een afschutting van een weiland. Het dier voegde zich bij een tweetal ponys en bleef daar staan. Om gevaren zoveel mogelijk te voorkomen sloot de politie de Tolbertervaart aan beide zijden voor het verkeer af. Kort daarop werd de stier door een bevoegd jager met een schot uit een kogelgeweer doodgeschoten. Daarna werd het beest afgevoerd naar de slachterij en alsnog geslacht. De beide hekken uitgezonderd richtte de dolle stier verder geen schade aan. Niemand raakte gewond.

Blijham: gewonde bij ongeval
Op de Tweekarspelenweg in Blijham raakte woensdagmiddag een 17-bromfietsster gewond bij een verkeersongeval. Het slachtoffer reed zonder uit te kijken de kruising met de Winschoterweg op en werd daar aangeren door een auto, bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Oudeschans. De bromfietsster kwam te vallen en liep arm en beenletsel op. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de vrouw uit Oudeschans liep aanzienlijke schade op.

Stad volgt z.s.m.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)