Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 3-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Gewond bij aanrijdingen
ALMERE Een 22-jarige bromfietster uit Almere raakte woensdagavond op de H. Andriessenweg zwaar gewond (breuken en hoofdletsel) na een aanrijding met de auto van een 39-jarige bestuurster uit Almere.Toen de politie ter plaatse kwam, trof zij het slachtoffer op het fietspad aan. De GGD heeft haar ter plaatse behandeld. De 22-jarige is onder politiebegeleiding per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De politie onderzoekt nog hoe het heeft kunnen gebeuren. EMMELOORD Een 15-jarige meisje uit Swifterbant raakte woensdagochtend gewond op de Peppellaan ten gevolge van een aanrijding met de auto van een 18-jarige man uit Emmeloord. Volgens de verklaringen reed de auto vanaf Peppellaan weg (westwaarts), raakte bij een bocht de stoep en verloor het macht over het stuur. Hij kwam tegen een lantaarnpaal aan de linkerkant van de weg terecht. Het meisje dat daar op de stoep liep, is ook geraakt en kwam ten val. Zij is met kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord. Op last van Justitie is het rijbewijs van de 18-jarige ingevorderd wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag en omdat hij pas zijn rijbewijs had. Het betreft een puntenrijbewijs.

Weedplantage
LELYSTAD De politie ontdekte woensdagochtend een weedplantage in een loods/bedrijfshal aan de Zuiveringweg. Een politiehond spoorde twee verdachten op die zich hadden verstopt in een kruipruimte binnen het pand. Deze zijn voor nader verhoor ingesloten. Binnen waren vier ruimten die voor het telen van weed ingericht waren. De apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. Verder is er een grote hoeveelheid weedafval aangetroffen. Dit wordt ook vernietigd. Stichting Perspectief hielp bij het opruimen.

Winkeldiefstal
URK Een oplettende winkelier droeg woensdagmiddag een 23-jarige Urker over aan de politie. De 23-jarige vrouw was in een kledingwinkel op de Nagel betrapt, toen zij sokken ontvreemde. De vrouw is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De politie sluit niet uit dat zij meerdere diefstallen gepleegd heeft.

Milieuovertreding
NAGELE Een inwoner van Nagele krijgt proces-verbaal voor een milieuovertreding. De politie ontdekte de vervuiling en ging woensdagochtend samen met een buitengewone opsporingsambtenaar langs het perceel. Zij constateerden dat het gras langs een sloot geel geworden was, vermoedelijk door overmatig gebruik van een bestrijdingsmiddel. Proces-verbaal wordt opgemaakt wegens het onjuist toepassen van dit middel. Het middel was puur voor landbouwgrond bestemd, maar kwam ook in oever en sloot.