Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003 Persberichten districten Utrecht stad 09.30 uur

Politie controleert op HOV-baan

UTRECHT De politie van district Paardenveld controleert sinds medio februari dagelijks op de HOV-baan. Aanleiding voor de gerichte controles is het veelvuldig oneigenlijk gebruik van de busbaan. Inmiddels zijn bijna 500 bekeuringen uitgeschreven.

Er zijn een aantal plaatsen op de HOV-baan waar veel automobilisten de verkeersregels en tekens aan hun laars lappen. Zo wordt ter hoogte van de bushalte op het Janskerkhof vaak de doorgetrokken streep genegeerd. Dit terwijl het hier om een gevaarlijke bocht gaat. Er is immers geen overzicht over het tegemoet komende verkeer; dit is helemaal het geval als een bus de weg blokkeert. Op de St. Jacobstraat wordt veelvuldig de geslotenverklaring richting het Vredenburg en de Potterstraat genegeerd. Op de Snellelaan rijden veel automobilisten nog over de busbaan de stad uit, terwijl dit duidelijk een verboden rijrichting is.
Politie controleert op HOV-baan

Foto 2

Foto 2

Foto 3

Foto 3

Brommobiel op de snelweg

DE MEERN - De politie heeft woensdagmiddag een bestuurder van de Rijksweg A12 af gehaald die met zijn brommobiel over de vluchtstrook reed.

Via de meldkamer kregen agenten de opdracht naar de Rijksweg A12 te gaan voor een brommobiel op de vluchtstrook. Omstreeks 14.40 uur troffen de agenten in de richting van Den Haag ter hoogte van het benzinestation een man in een brommobiel aan. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn gedrag.

De 77-jarige man was op weg naar zijn woning in Alphen aan de Rijn en was onderweg de route kwijt geraakt. Gezien het gevaar heeft de politie een takelbedrijf gebeld en de man inclusief zijn voertuig naar huis laten brengen.

Straatroof
UTRECHT Op de Byronstraat vond woensdagmiddag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 14.00 uur liep een 49-jarige vrouw uit IJsselstein over de Byronstraat. Plotseling werd zij van achteren benaderd door een onbekende man. De man greep de tas van de vrouw en rende weg in de richting van een gereedstaande scooter op de rijbaan. De vrouw heeft nog getracht de man te achterhalen maar dit mislukte.

Signalement verdachte: man, 18 21 jaar oud, 1.75 ,meter lang, fors postuur, kort zwart haar, rond gezicht. Hij droeg een zwart leren jas kort model, donkerblauwe spijkerbroek en sportschoenen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan naar de politie van het district Marco Polo tel. 0900 - 88 44.

Rijden op gestolen bromfiets
UTRECHT- Op woensdagavond zag een motoragent een jongenman op een scooter rijden over de J.M de Muinck Keizerbrug. Bij het zien van de agenten gooide de 16-jarige Utrecht zijn snorfiets van zich af en rende weg. De achtervolging werd ingezet en de jongeman kon in de omgeving worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat bromfiets van diefstal afkomstig was. De jongen is ingesloten voor verhoor.