Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Man aangehouden voor lastig vallen vrouw

ABCOUDE/UTRECHT Een 21-jarige man uit Waddinxveen is woensdagavond omstreeks middernacht op het Centraal Station in Utrecht op verzoek van de politie Rijn&Venen aangehouden.

De man had eerder op de avond op het station in Abcoude een 21-jarige vrouw uit Amsterdam lastig gevallen. De man deed haar oneerbare voorstellen en sloeg meerdere malen zijn arm om haar heen. De vrouw maakte duidelijk dat zij hier niet van gediend was en zag kans om bij een woning in de buurt alarm te slaan. De man liep daarop weg in de richting van het perron en nam kennelijk de trein richting Utrecht. Aan de hand van het signalement werd daarop de man in Utrecht door de Spoorwegpolitie aangehouden. De man zit vast voor nader onderzoek.

Meer toezicht op weggooien afval

WOERDEN Sinds de ingebruikname van een school aan de Steinhagenseweg is het zwerfafval rond het gebouw ernstig toegenomen.

Het weggooien van blikjes, papiertjes in grasperken langs de Steinhagenseweg, nabij het winkelcentrum Snel en Polanen en in het water bij de Terschellingkade nam zienderogen toe. Met de leiding van de school, met de gemeente en de politie zijn afspraken gemaakt om dit probleem aan te pakken. De politie zal in de omgeving van de school toezicht houden en controleren op het weggooien van afval.

Er wordt niet gewaarschuwd. Als er iemand wordt betrapt dan volgt onmiddellijk een bekeuring van 46 euro.

Verkeerscontrole/Alcoholcontrole

ABCOUDE Bij een controle woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur op de Burgemeester des Tombesweg kregen 26 bestuurders een bekeuring. De meeste bekeuringen waren voor het niet dragen van de gordel en het niet hebben van een geldig rijbewijs. Ook werd een automobilist bekeurd voor zijn snelheid. Hij reed 79 waar 50 km/u. is toegestaan.

WOERDEN Bij een uur durende alcoholcontrole op de Hoge Rijndijk woensdagavond werden van 25 bestuurders op straat een blaastest afgenomen. Er moest maar 1 bestuurder, een 71-jarige inwoner van Woerden, mee naar het bureau. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 240 ug/l.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij aanrijding

WAVERVEEN Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 32-jarige automobilist uit De Ronde Venen gewond geraakt.

De man reed op de Poeldijk en kwam met de rechterwielen in de berm. Vervolgens botste hij op een lichtmast en kwam in het water tot stilstand. De man liep enkele schaafwonden op aan zijn gelaat. Hij werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar behoefde niet naar het ziekenhuis.

De weg is drie kwartier afgesloten geweest voor het wegtakelen van de auto. De man verklaarde geen gordel te hebben gedragen.