Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-04-2003
Persberichten donderdagmorgen 3 april 2003 Ron Reinds 0625528707

Oproep getuigen aanrijding

MEPPEL Vond er vanmorgen omstreeks 08.15 uur, op de kruising van de Ceintuurbaan met de Woldkade, een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets met aanhanger. Een 85-jarige autobestuurder uit Meppel reed over de Ceintuurbaan, komende uit de richting van de Eendrachtstraat, in de richting van de kruising met de Woldkade. Een 30-jarige vrouw uit Meppel stond met haar fiets met aanhanger, waar haar dochtertje in zat, bij de oversteek met de verkeerslichten naar de Woldstroom te wachten en stak over. Daarbij werd ze aangereden door de autobestuurder en kwam ten val. Beiden verklaarden door groen licht te hebben gereden. De vrouw kwam met de schrik en enkele kneuzingen vrij. Haar dochtertje hield geen letsel aan de aanrijding over.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Fietsendief aangehouden

ASSEN Gistermiddag presteerde een 32-jarige Assenaar het om, nadat hij s morgens door justitie was vrijgelaten, een fiets aan de Torenlaan te stelen. De man werd hierop thuis aangehouden. De fiets werd daar tevens aangetroffen. De hardleerse dief is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Autoinbraken

ROLDE Is er gisteren ingebroken in een aan de Asserstraat geparkeerde personenauto. Een portierruit werd vernield waarna de autoradio-cd-speler werd weggenomen.

ASSEN Aan de Havenkade werd gisteravond ingebroken in een bedrijfsauto. Door het inslaan van een zijruit werd de auto geopend. Er werd niets ontvreemd.

Bedrijfsinbraken

ASSEN Bij twee bedrijven aan de Steenhouwerstraat en de Groningerstraat is afgelopen nacht ingebroken. Bij het bedrijf aan de Steenhouwerstraat werd een toegangsdeur vernield en onder andere een geldbedrag weggenomen en bij het bedrijf aan de Groningerstraat werd een ruit ingegooid en is het nog onbekend wat er ontvreemd is.

Aanhouding winkeldieven

EMMEN In verband met een aan de Hoofdstraat gepleegde winkeldiefstal bij een confectiewinkel werd een signalement uitgegeven van twee daders. Kort hierop werd door collegas van het project Verkeershandhaving de twee verdachten gesignaleerd en aangehouden. De 39-jarige man en de 47-jarige vrouw beiden uit Emmen waren in bezit van diverse goederen die nog waren voorzien van labels. Het ging hier om goederen zoals brillen en diverse kledingstukken afkomstig van vier winkels uit Emmen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Winkeldiefstal

MEPPEL Gistermiddag is bij een drogisterij aan de Hoofdstraat een 33-jarige vrouw uit Meppel aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een knuffel, drinkfles, afslanktabletten en voedingswaren weggenomen. Ze bekende de afslanktabletten en vezels bij een andere zaak aan de Hoofdstraat te hebben weggenomen.