Ingezonden persbericht


Persinformatie

Van digitale bewegwijzering tot aangenaam presentatiescherm

Samsung presenteert s werelds grootste TFT-LCD monitor

Delft, 3 april 2003 - Samsung Electronics introduceert de grootste TFT-LCD monitor ter wereld. In verlichte ruimten kunnen nu heldere en scherpe beelden op een scherm met een doorsnede van ruim één meter (40 inch) worden getoond. Als digitale bewegwijzering of elektronisch informatiebord vergroot de LCD-monitor de dienstverlening aan het publiek. In vergaderzalen, die nooit meer verduisterd hoeven te worden, veraangenaamt de LCD-monitor presentaties voor grotere groepen. De geruisloze monitor geeft tekst, grafieken, animaties en videobeelden spatzuiver weer, waarbij de ruimte niet wordt opgewarmd door de gebruikelijke beamer.

De Samsung SyncMaster 403T neemt weinig ruimte in beslag. De toepassing van Samsung s Slim Designconcept heeft een strak design met smalle omlijsting opgeleverd. Door het relatief lichte gewicht van 23,5 kilogram kan het scherm bovendien gemakkelijk worden verplaatst. Afhankelijk van de ruimte en het gebruik kan de organisatie beslissen de monitor op de voet te zetten of met de afzonderlijk verkrijgbare wandmontage-set aan de muur te hangen.

Dankzij de vele aansluitmogelijkheden kan eenvoudig apparatuur aan de monitor worden gekoppeld, zoals een laptop, PC, DVD-speler of camcorder. De beelden worden helder en scherp op het scherm overgebracht. Dit heeft de SyncMaster te danken aan een zeer hoge lichtsterkte van 500 cd/m2, contrastratio van 600:1, hoge resolutie van 1280 x 768 en snelle responstijd van 23 ms. De toepassing van de Patterned Vertical Alignment (PVA)-techniek - ontwikkeld en gepatenteerd door Samsung - resulteert in een extra grote inkijkhoek van 170º. Hierbinnen kan het publiek het beeld vanuit elk standpunt scherp waarnemen.

De geruisloze monitor verbruikt slechts 220 watt, waardoor de gebruikskosten laag zijn. Door de LCD-techniek kent de SyncMaster een lange levensduur. Hij verschaft 50.000 uur helder en scherp beeld.

De Samsung SyncMaster 403T is in juni verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs bedraagt ¬ 9.999,- inclusief B.T.W. Als accessoires zijn een set multimediaspeakers, afstandsbediening en wandmontage-set verkrijgbaar.

Technische specificaties:

* Beelddiagonaal : 40 inch

* Dotpitch : 0,681 mm

* Lichtsterkte : 500 cd/m2

* Contrastratio : 600:1

* Inkijkhoek : 170º horizontaal, 170º verticaal
* Responstijd : 23 ms

* Max. resolutie : 1280 x 768

* Aantal kleuren : 16,7 miljoen

* Input : analoog en digitaal

* Afmeting (bxhxd) : 974 x 674 x 295 mm (incl. voet)
* Aansluitingen : D-sub / DVi / component / composiet / S-VHS Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2002 een omzet van ¬ 32,6 miljard.

Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.

In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl



Ingezonden persbericht