Gemeente Zevenaar

Leerlingen ontdekken fietsend Zevenaarse monumenten

De werkgroep Kunstzinnige Vorming Zevenaar is een project voor kinderen gestart: kennismaking met cultuurhistorie. Dit project is in februari begonnen en loopt nog tot en met april. Onderdeel van dit lokale initiatief is de Junior Monumentendag: Zevenaar, stad tussen water en klei.

Deze monumentendag is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 van Zevenaarse basisscholen. Doel is om leerlingen kennis te laten maken met de geschiedenis van Zevenaar, de stad waarin ze allemaal wonen. Daarbij leren de kinderen ook wat monumenten zijn. Bijna alle basisscholen in Zevenaar nemen deel aan het project. Dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 april staat een fietstocht op het programma. De tocht voert de leerlingen langs zes monumenten gelegen in de buurt van Zevenaar: de Panoven, de Ezelwaay, de Breuly, de St. Martinuskerk, de Tichelkamp en het Liemers Museum. Bij ieder monument staat een deskundige die de leerlingen uitleg geeft. De klassen leggen allemaal hetzelfde traject af, maar elke klas begint op een eigen plek. Start om 9.00 uur.

Zevenaar, stad tussen water en klei is ontwikkeld door het Liemers Museum en de Cultuurhistorische Vereniging van Zevenaar, in samenwerking met de werkgroep Kunstzinnige Vorming Zevenaar en de projectgroep Erfgoededucatie Gelderland. Deze projectgroep bestaat uit EDU-ART Gelderland en het Gelders Oudheidkundig Contact.