Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 april 2003 Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanhouding na veroorzaken aanrijding, rijden onder invloed en bedreigen politiemensen met de dood 03-043111 / 043136 / 043119 / 043136 Enschede, Zuid Esmarkerrondweg Woensdag 2 april, omstreeks 18.05 uur Werd gemeld dat op de Zuid Esmarkerrondweg, tussen Kersdijk en Schukkinkweg een aanrijding was geweest waarbij een auto in de sloot was gekomen. De bestuurder van deze laatste auto probeerde er van door te gaan. Ter plaatse werd inderdaad een auto in de sloot aangetroffen met daarbij een 52 jr. Enschedeer die de bestuurder was geweest. Deze 52 jr. had duidelijk veel te diep in het bekende glaasje gekeken. Ook liep een hond, pitbull, bij hem. De 512 jr. gedroeg zeer recalcitrant en wilde zijn autosleutels niet afgeven. Met de nodige moeite is hij overgebracht naar het bureau. Ter plaatse en tijdens het overbrengen werden de politiemensen uitgescholden en met de dood bedreigd. Zelfs probeerde hij een van de politiemensen nog te slaan, hetgeen niet lukte. Op het bureau werd hem de ademanalyse afgenomen met als resultaat 2.10 promille.Hij is voor verder ver hoor opgesloten en later op de avond in verzekering gesteld.Op de Zuid Esmarkerrondweg had hij slingerend gereden en de binnenbochten genomen, waarbij hij in een van de bochten in aanrijding was gekomen met een 45 jr. automobilist uit Enschede, die hem tegemoet kwam. Hierop probeerde hij weg te rijden en reed daarbij tegen de zijkant van de auto van een 34 jr. man uit Losser die achter hem had gereden en zijn vreemde rijgedrag had opgemerkt.De auto van de 52 jr. is afgesleept en zijn hond is door de dierenambulance meegenomen naar het dierenasiel Hier kan hij de hond naderhand weer afhalen.De nodige pv's zullen worden opgemaakt.

Aanhouding i.v.m. openbare dronkenschap 03-042903
Enschede, NS Station
Woensdag 2 april, omstreeks 13 uur Werd gemeld dat op het Station een man aanwezig was die was gevallen en niet meer overeind kon komen. Het niet meer overeind kunnen komen, had als oorzaak de ruime mate van drankgebruik.Hij, een 45 jr. man uit Hengelo, is meegenomen naar het bureau, waar hij ter ontnuchtering is opgesloten. In de loop van de avond is hij na zijn roes te hebben uitgeslapen, weer heengezonden.

Midden en Noordoost Twente:

9 autokraken in Noord-Deurningen 03-...…
Noord-Deurningen
Nacht van 1 op 2 april jl.
Gisteren, woensdag 2 april, werd duidelijk dat 9 eigenaren van auto's in Noord-Deurningen, in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 april, ongewenst bezoek hadden gehad.2 auto's aan de Pastoor Misdorpstraat, 2 aan de Johanninksweg, 2 aan de Veldweg, 2 aan de Nieuwe Wemestraat en 1 aan de Kapelaan van Schaikstraat, werden opengebroken.In alle 9 gevallen werd een slot geforceerd en werd autoradioapparatuur buit gemaakt.De politie sluit niet uit dat het in deze gevallen om dezelfde dader cq daders gaat, en wil graag in contact komen met mensen die wellicht iets gehoord of gezien hebben.

Tegen de boom en rijden onder invloed 03-043198
Markelo, Herikeresweg
Donderdag 3 april, omstreeks 00.35 uur Werd gemeld dat op de Herikeresweg in Markelo, een auto tegen een boom was gereden. Bleek inderdaad en de 24 jr. bestuurder uit Markelo werd bij de auto aangetroffen. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 1.28 promille uit. Rijverbod van 6 uur is opgelegd en pv wordt opgemaakt.

Aanrijding met letsel
03-042692
Hengelo, Kuipersdijk / Spartalaan Woensdag 2 april, omstreeks 07.10 uur Een 50 jr. automobilist uit Hengelo, verleend komende vanaf de Spartalaan, geen voorrang aan een 43 jr. plaatsgenoot op een fiets die over de Kuipersdijk reed. De fietser is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel
03-043126
Denekamp, Nordhornsestraat
Woensdag 2 april, omstreeks 18.15 uur Broer en zus van 14 en 11 jaar uit Denekamp, fietsten samen over het fietspad van de Nordhornsestraat in hun woonplaats. Ze fietsten echter op het fietspad, dat voor hen aan de verkeerde, linker, zijde van de weg lag. Hen kwam een 18 jr. jongen uit Nordhorn op een bromfiets tegemoet, die hen pas, door vermoedelijk laagstaande zon en schittering van het natte wegdek, op het laatste moment opmerkte. Hij probeerde nog een aanrijding te voorkomen door te remmen en uit te wijken, maar hij raakte de twee toch. De 11 jr. is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar ze in ieder geval een nacht ter observatie werd opgenomen. Rijden onder invloed, 2x
03-043200
Hengelo, Oldenzaalsestraat
Donderdag 3 april, omstreeks 01.30 en 01.45 uur Werden onafhankelijk van elkaar een tweetal autobestuurders op de Oldenzaalsestraat in Hengelo gecontroleerd. Om 01.30 uur was dat een 51 jr. man en om 1.45 uur een 33 jr. vrouw, beiden uit Hengelo.Beiden werden overgebracht naar het bureau voor de ademanalyse. De vrouw blies 1.1 promille. De ademanalyse van de 51 jr. man mislukte, waarna een gemeentearts aan het bureau is gekomen die een bloedproef heeft afgenomen. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd.Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.