Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Bromfiets- en fietserscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 2 april een bromfietscontrole gehouden en gelet op het verkeersgedrag van fietsers.

De bromfietscontrole vond in de middag op de Dichterslaan plaats. Vijftien brom- c.q. snorfietsen werden aan een controle onderworpen. Daarbij werden 12 bekeuringen uitgeschreven.

Tevens werd naar aanleiding van klachten van omwonenden van de Dichterslaan aandacht besteed aan het verkeersgedrag van de fietsers. Hierbij werden s middags in driekwartier tijd 21 bekeuringen uitgeschreven, hoofdzakelijk voor het met meer dan twee personen naast elkaar fietsen.

Snelheidscontrole

LEERSUM Op woensdag 2 april werd tussen 13.15 uur en 14.45 uur door de politie op snelheid gecontroleerd.

De controle vond op de Rijksstraatweg plaats. In anderhalf uur tijd passeerden 566 voertuigen de radar. 26 Bestuurders reden sneller dan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.

Verbranding

ELST Op woensdag 2 april werd een man bekeurd voor het illegaal verbranden van afval.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Engweg afval mogelijk illegaal werd verbrand. Ter plaatse bleek dat de 61-jarige man uit Elst hout- en snoeiafval aan het verbranden was. Hij had daar geen vergunning voor en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen gewond

DOORN Op woensdag 2 april is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.15 uur fietsten twee jongens uit Doorn over de Dorpsstraat aan de linkerzijde van de weg in de richting van het centrum. Een 15-jarige jongen reed aan de binnenzijde, zijn vriendje (leeftijd nog onbekend) aan de straatzijde. Net na de kruising met de Berkweg haalde een 20-jarige automobilist uit Herveld een auto in. Terwijl hij dat deed, reed de jongen die aan de straatzijde fietste iets de rijbaan op. Daardoor werd hij van achteren geschept door de inhalende Hervelder.

De jongen is met beenletsel per ambulance naar het Lorentzziekenhuis gebracht.

Snelheidscontrole
VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 2 april een snelheidscontrole op de Parallelweg gehouden.

De controle vond tussen 16.10 uur en 17.40 uur plaats. In die tijd passeerden 374 voertuigen de controlepost en 85 daarvan reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 78 km/u.