Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 april 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Verkeerscontroles
Wierden / Almelo
Woensdag 2 april
Op diverse locaties in het district werden verkeerscontroles gehouden.Almelo, N36: PV ter zake overbelading 21,7% van een vrachtwagencombinatie geladen met mest. Ter plaatse moest de 50-jarige chauffeur uit Ommen 9 ton mest overpompen.Wierden, Rijssensestraat: PV ter zake overbelading 15,7% van een vrachtwagencombinatie geladen met melk. De 33-jarige chauffeur uit Arrien moest ter plaatse een gedeelte van de lading overpompen.

Aanhouding wegens poging tot zware mishandeling en bedreiging 03-043115
Almelo Frans Halsstraat
Woensdag 2 april 18.35 uur
Een 23-jarige Almelose deed aangifte van poging tot zware mishandeling en bedreiging. Zij was zojuist door een bekende van haar bijna aangereden. Deze bekende, een 31-jarige Almeloër was met zijn auto opzettelijk op haar ingereden, waarbij zij nog net op tijd opzij kon springen. Vervolgens was de man gestopt en op haar toegelopen. Hij had haar vastgegrepen en met de dood bedreigd. De aanhouding van de verdachte was reeds gepland voor de volgende ochtend. De politie kwam de verdachte echter rond 02.00 uur vannacht tegen in zijn auto, waarop hij is aangehouden. Hij bleek tevens alcohol te hebben gebruikt. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 o/oo, waarvoor hij een transactie van 190 euro kreeg. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Aanhouding wegens winkeldiefstal 03-042803
Almelo Hagenborgh
Woensdag 2 april 11.05 uur
Een 38-jarige Almeloër werd betrapt op het wegnemen van een pak karamelvla bij een supermarkt aan genoemde locatie. Hij had deze onder zijn jas verstopt en liep zonder af te rekenen de kassa voorbij. De verdachte is aangehouden. Wegens het veelplegen is de verdachte in verzekering gesteld in afwachting van zijn voorgeleiding.

Woninginbraken
Rijssen
Nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 april Bij de politie werden vier aangiftes gedaan van inbraken in woningen. Het betreffen woningen in Rijssen aan de Roelf Bosmastraat(2x), Broedersdijk en Ter Maatstraat. In alle gevallen werd het slot vernield. Diverse goederen werden buitgemaakt, waaronder een videocamera, fototoestel, geld en een gouden ring.

Aanhouding wegens verboden wapenbezit 03-043130
Almelo Lage Dijk
woensdag 2 april 19.20 uur
Tijdens controle van een 21-jarige automobilist uit Almelo, trof de politie een mes aan in de auto. De auto is daarop verder doorzocht, waarop nog een breekijzer en twee bolletjes cocaïne werd aangetroffen. De verdachte is hierop aangehouden. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachte kon met een dagvaarding het bureau verlaten.

Vrachtwagen in de sloot
03-043167
Wierden Rijssensestraat
Woensdag 2 april 18.30 uur
Een 46-jarige chauffeur uit Bergentheim was met een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak in de rechterberm gereden. Daarbij raakte hij enkele bomen, betonpalen en een afrastering. De schade was aanzienlijk. De chauffeur zelf bleef ongedeerd. De vrachtwagen, geladen met 36.000 liter vloeibare mest, moest worden leeggepompt, waarna hij uit de sloot kon worden getild. De weg is tot 23.25 uur afgezet geweest voor opruimingswerkzaamheden.

Aanrijding met letsel
03-043060
Nijverdal Wierdensestraat Woensdag 2 april 16.35 uur
Een 25-jarige automobilist uit Raalte was door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom gereden. Omstanders haalden de man uit zijn auto. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.

Rijden onder invloed
03-043203
Wierden Hexelseweg
Donderdag 3 april 03.20 uur
Tijdens controle werd bij een 45-jarige automobilist uit Aurich (Dld) alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,5 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auto gestolen
03-042851
Nijverdal P C Stamstraat
Nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 april Vanaf een parkeerplaats aan genoemde locatie werd een auto weggenomen. Het betreft een zwarte Suzuki cabrio met rose linnen kap, kenteken 41-JF-BJ.

Getuigenoproep nav winkeldiefstal 03-042493
Rijssen Grotestraat
Dinsdag 1 april 15.40 uur
Op genoemd tijdstip vond een winkeldiefstal plaats in een kledingzaak aan de Grotestraat. Een man zag kans een kostuum twv 369 euro weg te nemen. Hij had het kostuum verstopt onder zijn leren jas, welke hij over zijn schouder droeg en liep ermee de winkel uit zonder te betalen. Een personeelslid had dit in de gaten en volgde de man. Die gaf daarop het kostuum terug en maakte zich uit de voeten.Door een andere, tot nu toe onbekende getuige, werd de verdachte verder gevolgd tot bij het park aan de Oosterhofweg. Daar raakte hij de verdachte kwijt. Wel had de verdachte zijn leren jas daar achter gelaten. De politie wil graag in contact komen met deze getuige.