Amsterdam Airport Schiphol

Akkoord over nieuwe, eenjarige CAO voor Schiphol Nederland BV

Persbericht / Press Release
Schiphol,
3 april 2003

De vakbonden Abva Kabo FNV, CNV Publieke Zaak en Vereniging Personeel Schiphol (VPS) hebben met de directie van Schiphol Group een principe-akkoord gesloten over een nieuwe CAO voor Schiphol Nederland BV. De nieuwe CAO loopt van 1 april 2003 tot 1 april 2004. De vakbonden zullen dit akkoord op korte termijn voorleggen aan hun achterban.

Er is gekozen voor een éénjarige CAO, omdat de huidige economische en politieke situatie te onzeker is om voor een langere periode afspraken te maken.

Contractloonstijging

Er is een contractloonstijging per 1 april overeengekomen van 2%. Afhankelijk van de ontwikkeling van de passagiersaantallen in 2003, volgt per 1 oktober 2003 mogelijk nog een contractloonstijging van 0,5%. Daarnaast komt er in 2004 een nieuwe winstdelingsregeling, waarvan de hoogte, afhankelijk van het rendement, zal variëren tussen E 250 en E 1000 per jaar.

Verder zijn er nadere afspraken gemaakt over leeftijdsbewust personeelsbeleid, individuele opleidingsplannen, de invulling van continudienstroosters en arbeidstijdenmanagement.

030-2003/rw

---- --