Zorgverzekeraars Nederland


Zeist, 3 april 2003

Positief nieuws in gezondheidszorg is 10.000 euro waard

Personen, organisaties of instellingen die in 2002 de gezondheidszorg in Nederland op een uitzonderlijk positieve wijze in het nieuws hebben gebracht, maken kans op de Niek de Jong Prijs van 10.000 euro. De jaarlijkse prijs wordt op 16 juni 2003 voor de derde keer uitgereikt.

De Niek de Jong prijs is in het leven geroepen door de Stichting Reserves Voormalige Vrijwillige Ziekenfondsverzekering, als eerbetoon aan Niek de Jong bij zijn afscheid als algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (17 februari 2000). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, instelling of organisatie die positieve berichtgeving over de gezondheidszorg heeft gegenereerd. De tweede Niek de Jong prijs werd vorig jaar uitgereikt aan de Stichting 'Anders Beleven' in Amsterdam.

Criteria

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende criteria:

* het Nederlandse project draagt bij aan een imagoverbetering van de zorg in Nederland

* de inzending moet tussen 1 januari 2002 en 31 december 2002 bekend zijn geworden via nederlandstalige media, te weten: kranten, bladen, radio, tv of internet

* de voorkeur gaat uit naar niet-gefinancierde zorgprojecten
* het project heeft een aantoonbaar resultaat geleverd en is kopieerbaar en verdient navolging

* leden van Zorgverzekeraars Nederland zijn uitgesloten van deelname
Inzendingen

Personen, organisaties of instellingen die in aanmerking willen komen voor de Niek de Jong prijs kunnen vòòr 26 mei 2003 hun project bekend maken via een aanmeldformulier. Dit formulier kunt u ook opvragen bij het secretariaat van de Niek de Jong Prijs:

Postbus 520
3700 AM Zeist

Heeft u vragen over de Niek de Jong Prijs? Neem dan contact op met mw. Marianne de Jong (030) 69 88 540 of niekdejongprijs@zn.nl.