Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-04-2003 1e persbericht van donderdag 3 april 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Doorrijden na aanrijding
Woensdagavond om 23.45 uur is op de Beukenlaan een 41-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor te zijn doorgereden nadat hij op de Beukenlaan een aanrijding had veroorzaakt waarbij schade aan een geparkeerd staande personenauto werd toegebracht. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij saboteerde de ademanalyse en is voor nader onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding voor betrokkenheid autodiefstal Een jongen van 15 jaar uit Eindhoven is woensdagavond aangehouden voor betrokkenheid bij een autodiefstal. Rond 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee personen zich verdacht gedroegen bij een auto die stond geparkeerd op het Winkelcentrum Woensel. Toen surveillerende agenten een kijkje gingen nemen, ging de auto er met hoge snelheid vandoor, achtervolgd door de agenten. Op het Lombardopad reed de wagen tegen een paal, waarna de bestuurder er te voet vandoor ging. Hij is spoorloos verdwenen. De agenten konden op aanwijzingen van een getuige op de Oude Bossche Baan wel de 15-jarige verdachte aanhouden. Hij zit nog vast; zijn betrokkenheid bij de diefstal wordt onderzocht.

Eindhoven: Man mishandelt vriendin
Woensdagavond rond 23.00 uur is een man van 32 jaar uit Eindhoven in zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. Hij zou zijn 30-jarige Eindhovense vriendin in het huis hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd. De aanleiding daarvoor is onbekend. De man zit nog vast.

Eindhoven: Auto in beslag genomen
Op de Beukenlaan is donderdagochtend rond 1.00 uur een man van 32 jaar uit Eindhoven aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,50. Daarvoor is zijn rijbewijs ingenomen. Omdat de man nog een rij-ontzegging had tot november, is ook zijn auto in beslag genomen.

Helmond: Onder invloed
Op het Oostende is donderdagmorgen om 3.35 uur een Helmondse automobilist aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.90 aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Son: Man aangehouden voor mishandeling
Een man van 35 jaar met de Poolse nationaliteit is woensdagavond rond 23.00 uur aangehouden. Hij zou in een woning in Son een vrouw met de Poolse nationaliteit (leeftijd onbekend) hebben geslagen. De vrouw liep daardoor een zwelling op aan haar oog. Daaraan is ze in het ziekenhuis behandeld. De aanleiding voor de mishandeling is onbekend. De man zit nog vast.