Ingezonden persbericht


Quotenet lanceert nieuwsweblog

Amsterdam, 3 april 2003 QuoteNet, de internettak van uitgeverij Quote Media, neemt als eerste Nederlandse uitgever het weblog serieus als journalistiek medium. Vanaf vandaag is daarom Quotelog, Quote s eigen nieuwsweblog, in de lucht op www.quotenet.nl. Weblogs zijn van oorsprong sterk persoonlijke getinte websites waarop de maker regelmatig korte berichten onder elkaar plaatst. Een team van vijf ervaren internetjournalisten actualiseert het Quotelog zeven dagen per week, van s ochtends 8 tot middernacht.

Op Quotelog wordt het belangrijkste en opmerkelijkste nieuws becommentarieerd, met de van Quote bekende eigenzinnige en originele toon. Bezoekers van www.quotenet.nl kunnen direct op elk artikel reageren. De weblog-publicatievorm verschilt sterk van de reguliere nieuwsverslaggeving op internet. Deze wordt momenteel gedomineerd door anonieme persbureau s die veelal op dezelfde wijze berichten over dezelfde onderwerpen. QuoteNet voorziet met Quotelog dan ook in de vraag naar oorspronkelijke en persoonlijke journalistiek op Internet.

In de redactie van Quotelog zit onder meer Nederlands bekendste weblogger Tonie van Ringelestijn. Verder werken mee Marleen Zachte, Martijn de Waal (o.a. werkzaam voor de Volkskrant en docent Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam), Martijn de Keizer (actief voor ondermeer Business Nieuws Radio en Wereldomroep) en Arjan Dasselaar (voormalig chef internetredactie van het opinieweekblad Elsevier). Onder het motto respect voor allen, ontzag voor niemand zal Jort Kelder, hoofdredacteur van Quote, gewapend met digitale camera zelf ook bijdragen leveren aan het Quotelog.

Quotelog is een initiatief van Michiel Frackers, die tevens verantwoordelijk is voor de samenstelling en productie. In 1993 stond hij met Quote Media-directeur Maarten van den Biggelaar aan de wieg van Planet Internet, dat in die periode uitgroeide tot Nederlands grootste internetprovider en meest bezochte website.

Over Quote Media
Quote Media is uitgever van de tijdschriften Quote, ELLE, ELLE Eten, ELLE Wonen, ELLEgirl, Santé en diverse Quote gidsen. De uitgaven van Quote Media hebben een totaalbereik van 1,2 miljoen lezers per maand. Quote Media is ook eigenaar van Vinden.nl, een meta-zoekmachine die optimale resultaten geeft omdat het gebruik maakt van de beste resultaten van andere zoekmachines.