Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 3 april 2003

Te Strake als eerste gecertificeerd volgens de Demand Chain Navigator.

Te Strake BV krijgt vandaag als eerste bedrijf, het certificaat volgens de nieuw gelanceerde Demand Chain Navigator (DCN) methodiek. De Demand Chain Navigator is een nieuw instrument ter ondersteuning van een betere samenwerking in de keten van toeleveranciers en uitbesteders. De uitreiking vindt plaats tijdens de strategische conferentie "Kansen in Ketens met de Demand Chain Navigator" in Nijmegen. Daar wordt de DCN gelanceerd voor bedrijven in de maakindustrie. De DCN is in de afgelopen anderhalf jaar in opdracht van de Stichting Nationaal Toeleveren en Uitbesteden door Berenschot en IPL Consultants ontwikkeld, in nauwe samenwerking met 8 clusters van 40 toonaangevende Nederlandse ondernemingen, waaronder Te Strake.

Het nieuwe aan dit instrument is dat het rechtstreeks en doorzichtig de eisen die de eindmarkt aan de ketens stelt kan vertalen. De uitbesteder kan aangeven welke eisen hij stelt aan de toeleverancier, en andersom kan de toeleverancier aangeven welke randvoorwaarden hij dan van de uitbesteder nodig heeft. Daarmee wordt gericht aangegeven hoe de balans moet zijn tussen kosten, logistiek, innovatie en kwaliteit. Vooral in deze economisch moeilijke tijd, waarin hele ketens concurreren met elkaar, is het van belang te zorgen dat een keten als geheel zo goed mogelijk inspeelt op de eisen van de markt.

Met de DCN worden alle bedrijven langs dezelfde meetlat gelegd. Niet alleen de toeleverancier wordt doorgelicht maar ook de uitbesteder. Bovendien wordt de samenwerking en de synergie tussen beide partijen onder de loep genomen. Externe partijen, zoals Berenschot en IPL Consultants in de certificering van Te Strake, kunnen objectief een profiel van een bedrijf vaststellen. Dit profiel kan in alle samenwerkingsverbanden in de keten worden gebruikt. Zowel in de samenwerking met (nieuwe) klanten, als met toeleveranciers.

Door de certificering neemt Te Strake als eerste bedrijf de definitieve stap om dit systeem toe te passen in de hele keten. In de toeleverketen vervult Te Strake de rol van ketenregisseur en neemt dus op zich de keten optimaal in te richten op de eisen van de markt. Te Strake is een system supplier: het bedrijf ontwikkelt en produceert mechatronische systemen in opdracht van uitbesteders. Te Strake is specialist op het gebied van motion systemen, dit zijn systemen waarin snelle en nauwkeurige bewegingen uitgevoerd worden.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Geert van de Kerkhof, via nummer 0493 326 222

---- --