Politie Amsterdam-Amstelland

Gewelddadige winkeldieven
3-3-2003. Gistermiddag zijn twee gewelddadige winkeldieven gearresteerd. De mannen deden zich voor als klant en vroegen de verkoper om geld te wisselen. Toen zij werden betrapt op winkeldiefstal, trok een van de mannen een mes en bedreigde de winkelbediende. Een klant die te hulp schoot werd bedreigd met een kapotte fles. Na een zoekactie in de omgeving konden agenten de twee verdachten aanhouden.
Messentrekker gearresteerd

3-3-2003. Een 20-jarige man is gistermiddag gewond geraakt bij een steekincident in een asielzoekerscentrum in Amsterdam-West. De 25-jarige dader werd gearresteerd. Aanleiding was een ruzie tussen twee bewoners op een slaapzaal. Dit ontaardde in het steekincident waarbij het slachtoffer meerdere malen werd gestoken. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

---

Jeugdige amokmakers

3-3-2003. Twee jongens van 15 en 16 jaar oud zijn gistermiddag op het Amstelstation gearresteerd nadat zij zich ernstig hadden misdragen in een lijnbus. Ze waren baldadig in de bus en zouden met een mes in de stoelen hebben gekerfd. Een 35-jarige vrouw sprak hen hierop aan en werd het doelwit van de jongens. Zij beletten de vrouw de bus te verlaten en sloegen haar.

---

Steekpartij in café

Vannacht rond kwart voor drie heeft een steekpartij plaatsgevonden in een café aan de Weesperzijde. Twee mannen kwamen het café binnen en begonnen direct te steken. Een 32-jarige man raakte lichtgewond. Van de daders ontbreekt elk spoor.

---

Winkel overvallen
2-4-2003. Gistermiddag heeft een man een overval gepleegd op een winkel in de Kalverstraat. De dader kwam de winkel binnen en liep direct naar de toonbank. Hij eiste dat een medewerkster de kassa openmaakte en nam een geldbedrag uit de lade. De man is met zijn buit gevlucht in de richting van de Dam.
Drank oorzaak aanrijding
2-4-2003. Gisteravond rond acht uur veroorzaakte een 31-jarige automobilist uit Amsterdam een aanrijding op de A2 Noord. Bij de blaastest bleek dat de man te veel alcohol gedronken had. Hij is meegenomen naar het bureau, waar bleek dat de man een alcoholpromillage van 0,8 in zijn bloed had. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt.
Gedrag verraadt dronken bestuurder
2-4-2003. Een 69-jarige bestuurder viel vannacht door de mand door zijn rijgedrag. Agenten zagen de automobilist slingerend door het centrum rijden en lieten hem blazen. Hij bleek de auto te besturen met bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol.
---
Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.
Gewelddadige achtervolging
31-3-2002. Wij vragen opnieuw uw aandacht voor een gewelddadige achtervolging op 15 maart jongstleden in de binnenstad van Amsterdam. Lees meer op onze assistentie-pagina.
Getuigen mishandeling gezocht
24-3-2003. Vrijdagochtend rond één uur werd op de Hobbemakade een 36-jarige voetganger ernstig mishandeld door inzittenden van een personenauto. Het slachtoffer liep een gebroken kaak en neus op. De daders zijn in hun auto weggevlucht.
De voetganger liep over het trottoir van de Hobbemakade. Een auto met inzittenden reed met piepende banden langs. De man zei daar iets van en werd daarop door de bestuurder en twee andere inzittenden getrapt en geslagen. De wijkteamrecherche van het wijkteam De Pijp is op zoek naar getuigen van dit ernstige incident of naar mensen die informatie hierover hebben. U kunt bellen met: (020) 559 3596. Werken bij de politie
24-3-2003. Heb je altijd al bij de politie willen werken en ben je in het bezit van een LBO-, MAVO- of VMBO-diploma? Dan is dit je kans! De politie Amsterdam-Amstelland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen die als operationeel assistent onze gelederen willen versterken. Interesse? Kijk dan op op het bannertje "Werken bij de politie" op onze homepage (ook voor andere leuke banen).
Getuigen gezocht overval
20-3-2003. De politie van het wijkteam Flierbosdreef is op zoek naar getuigen van de brutale overval op de belwinkel in Amsterdam-Zuidoost op 18 maart rond negen uur s avonds. Daarbij werd een medewerker van een belwinkel bedreigd met een mes en een vuurwapen. De politie heeft één verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar de twee kompanen. Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie, op het nummer: (0900) 8844.
Eerder bericht
18-3-2003. Gisteravond grepen agenten in Amsterdam-Zuidoost na een korte achtervolging een gewapende overvaller in de kraag. De man had kort daarvoor met twee kompanen een belwinkel overvallen. Even na negen uur kreeg een medewerker van een belwinkel het aan de stok met een klant. Deze wilde gemaakte kosten niet betalen en trachtte met de uitbater tot een vergelijk te komen. Plotseling verschenen er nog twee mannen, het personeelslid werd vastgegrepen, met een mes bedreigd en gedwongen geld af te geven. De medewerker en een aantal klanten sloegen alarm en schreeuwden om de politie. Eén van de overvallers dreigde nog met een vuurwapen, maar kon het hulpgeroep niet stoppen. De overvallers kozen hierop het hazenpad. Gewaarschuwde agenten zetten onmiddellijk de achtervolging in en wisten één van de verdachten in de omgeving te overmeesteren. In zijn buurt werd een geladen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is ingesloten. Naar zijn maten word nog gezocht.